Eerst snijtanden opbouwen en daarna aligners

Author:
Mooietanden89
Posted:
di, 03/21/2017 - 14:21
Hallo!

Ik heb 10 jaar geleden een slotjesbeugel gehad, maar helaas zijn mijn tanden weer gaan schuiven. De onderkaak is voorzien van een spalk, dus daar is niets aan de hand. Echter gaat de bovenkaak weer scheef staan. Nu is op mijn 12e zowel mijn snij- als hoekhanden getrokken en zijn er alleen kleine hoektanden voor terug gekomen. De snijtanden zijn nooit aangemaakt en zitten ook niet in mijn kaak. Met de beugel destijds is deze ruimte netjes opgelost, nu zou ik alleen graag de tanden opgebouwd hebben met composiet, puur omdat ik het zicht niet mooi vind.

Nu lijkt mij het verstandigste om eerste de 2 tanden op te bouwen met composiet en daarna pas aligners te nemen? Dit ook omdat ander mijn tanden weer veranderen en er nieuwe retainers gemaakt worden en dan kost mij dit alleen maar meer aangezien de laatste aligner vaak als retainer gebruikt wordt volgens mij...

Ik heb even een foto bijgevoegd voor het idee...

https://myalbum.com/photo/8deL4Hhd2I2w/360.jpg

Gewenst qua vorm: (voor de aligner. Even snel met photoshop gedaan)
https://myalbum.com/photo/atRDlT0YKLA1/360.jpg
Romy32

Ik denk inderdaad dat eerst opbouwen en daarna de aligners de beste volgorde is.
Ik kan me ook zo voorstellen dat na het opbouwen de correcties die nog gedaan moeten worden kleiner zijn, omdat je met composiet ook al kunt corrigeren.

Overigens vind ik je tanden prachtig, op beide foto's.
za, 03/25/2017 - 10:43 Permalink