een beugel of niet??

Author:
hannekegerritsen
Posted:
wo, 06/14/2006 - 16:43
Mijn dochter van 11 jaar heeft sinds kort een lipbumper en een buitenboordbeugel. Deze moet zij 6 tot 9 maanden dragen, daarna krijgt zij nog een slotjesbeugel. In totaal zal zij 2,5 jaar bezig zijn, is de inschatting van de orthodontist. Zij vind het verschrikkelijk!
Nou vraag ik mij af, wat is het gevolg als zij geen behandeling zou ondergaan? Haar onder- en bovenkaken zijn aan de kleine kant, haar ondertanden staan iets naar binnen. Dat heb ik zelf ook, maar daarvan heb ik nooit hinder ondervonden. Met haar boventanden is 'op het oog niets mis'. Ze moet nog een melkkies wisselen.
Ik heb een beetje het idee dat tegenwoordig alles gelijkvormig wordt gepoetst. Zou haar 10 jaar geleden ook een behandeling zijn voorgesteld of niet? Wat als zij echt niet verder wil beugelen? Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn als zij nu geen behandeling ondergaat? Wat moet zij (en wij als ouders) afwegen? Op deze vragen krijg ik geen antwoord, niet van de tandarts en ook niet van de orthodontist. Ik ben blij als iemand mij hierover informatie zou kunnen geven. Alvast dank.
BJN

Mijn eerste advies is overleggen met de orthodontist want die kan je vertellen wat er gebeurt als er geen behandeling plaatsvindt. Maar ik lees dat je dat al hebt geprobeerd..... Ik snap niet dat je orthodontist het niet wil/kan uitleggen. Dat hoort m.i. namelijk vooraf bij het bespreken van het plan plaats te vinden, voordat de beugel wordt geplaatst.
Weet je zeker dat je wordt behandeld door een orthodontist?

Over het internet is geen goed beeld te krijgen van de echte stand van de kaken en de tanden. Hoe goed je het ook probeert uit te leggen.
Ik raad je daarom aan nogmaals de orthodontist te vragen. En anders een tweede mening te vragen bij een andere orthodontist.
wo, 06/14/2006 - 18:09 Permalink