Draadje

Author:
Hilde2
Posted:
wo, 02/28/2007 - 14:44
Ik heb van mijn 11 t/m mijn 13de jaar verschillende beugels gehad. Daarna werd er een draadje achter mijn tanden geplaatst, zoals bij velen. Ik ben inmiddels 26 en zou het er erg graag uit hebben, zodat ik ook normaal kan flossen, want dat wil nu niet.
Mijn vriend is nu 31 en heeft nu een slotjes beugel. Zijn tandarts zegt dat hij geen draad achter zijn tanden krijgt nadien. En bij mij mag het er niet uit :-?

Ik was vandaag bij de tandarts, toevallig had ik een andere dan nodmaal, dus ik heb nogmaals gevraagd of de draadjes eruit mochten. Weer kreeg ik als antwoord dat er een kans is dat de tanden weer in hun oude positie terug gaan staan.

Mijn vriend zijn tanden staan veel schever als die van mij toen die tijd. Dus ik snap hier echt geen b#l van. Kan iemand mij dit uitleggen? Moet ik nou echt levenslang die draadjes houden? :roll:
lindadegraaf

Je hoort wel heel veel dat je die draadjes heel lang moet houden. Toch denk ik zelf dat het draadje eruit kan, omdat jij dat zou willen.

Zelf krijg ik een losse doorzichtige beugel als mijn beugel(slotjes) eruit gaan.
Deze hoef je alleen 'snachts te dragen en houden de stand van de tanden vast.
wo, 02/28/2007 - 17:46 Permalink
Zazana

Ik heb op mijn 13e een beugel gehad, deze mocht eruit toen ik 14 was. Ik heb toen ook een draadje gekregen achter mijn voortanden (boven) en die zit er nu nog steeds. Ik krijg het niet goed schoon en het ziet er 'roestig' uit. Mijn tandarts vond enkele jaren geleden dat het toch moest blijven zitten. Ondanks dit draadje zijn mijn tanden trouwens ook weer uit elkaar gaan staan :S Ik heb geen geld voor weer een beugel.

Dus zelfs met een draadje kan het terug gaan staan en ik snap niet waarom ze het niet eruit wilden halen want het ziet er echt niet fris meer uit.
ma, 03/05/2007 - 10:33 Permalink
dj

Hoi Hilde,

Hmm je bericht is al wat ouder en misschien lees je al niet meer maar hier kloppen dingen niet hoor. Iemand die 26 is en zegt "wat mij betreft mag het eruit" hoort zodanig voorgelicht te worden dat hij/zij zelf een beslissing kan maken op basis van voor- en nadelen en risiso's. Ik denk dat je je af kunt vragen of dat is gebeurd.
Je suggereert dat de stand van je tanden en kiezen zoals die je je herinnert van vroeger voor jou minder erg is dan het draadje houden.

Als je nog meeleest meldt dan maar even als je wilt dan denken er vast nog mensen mee.
di, 03/06/2007 - 12:57 Permalink