Draad losgeschoten uit bracket

Author:
rch
Posted:
vr, 07/14/2006 - 20:07
Toen ik m'n beugel anderhalve maand terug kreeg werden er tijdelijk twee elementen uit de draad gelaten (32 en 41). Deze elementen zijn afgelopen week vastgezet tijdens de 6-wekelijkse controle (aandraaien, enz).

Een dag nadat ze zijn vastgezet schoot de draad uit 32 omdat ik te enthousiast heb geragerd (ik doe het wel voorzichtig hoor :)). Gelukkig kon ik dezelfde dag nog terecht om de bracket weer vast te laten zetten in de draad. Nu is het vrijdag en stond ik net weer m'n tanden te poetsen... en ja hoor, hij is er weer uitgeschoten :x

Ik kan nu geen orthodontist of tandarts bereiken (ik heb geen idee of tandartsen dit ook goed kunnen zetten) omdat het te laat is en er is natuurlijk vakantie waardoor de enige praktijk in het dorpje waar ik woon niet open is.

Wat moet ik nu doen? Het wordt nu scheef getrokken en dat voelt niet goed. Hoe erg is het als ik pas maandagochtend de orthodontist kan bellen voor een afspraak?

En is er misschien een methode waarmee ik de draad zelf weer terug in de bracket kan wippen? :) Heb het net al even geprobeerd maar het is erg pijnlijk en niet makkelijk om met je ene hand de wiebelende tand vast te houden en met de andere de draad in de bracket te duwen :P
BJN

een paar dagen maakt niets uit. In het begin voel je misschien iets van de veranderende balans. Maar dar is snel weg. Er gaat niets mis, ook als je iets langer zou moeten wachten. En de rest van de beugel werkt gewoon door. In het algemeen loop je geen achterstand op.
vr, 07/14/2006 - 22:02 Permalink
rch

Het wordt deze week opgelost. Wel jammer dat die tand nu weer net zo scheef staat als eerst, maar ik heb er al het vertrouwen in dat dit weer goed komt.

Ik blijf het trouwens prachtig vinden hoe snel die tanden in een betere stand komen te staan nadat er weer aan gesleuteld is. Dan weet je tenminste weer waar je het voor doet :smt003
ma, 07/17/2006 - 22:22 Permalink