Dilemma - witte brackets ja of nee

Author:
Elies2410
Posted:
za, 04/24/2010 - 20:52
Ik zit de laatste paar weken met een dilemma. Er zijn al wat topics over witte brackets maar ik wou toch een nieuw topic plaatsen om mijn probleem hier te plaatsen.
Via google kwam ik op deze website terecht en dit is een uitkomst. Ik hoop dat jullie reageren.

het zit zo.
Ik heb op mijn 12e twee jaar een beugel gehad. buitenboord, plaatjes, alles derop en deraan. Was geen pretje maar het resultaat mocht er wezen.
Nu jaren later zijn mijn tanden weer naar voren gegaan. mijn tanden zijn nog steeds recht maar er ontstaat langzamerhand een overbite.
Het scheen dat mijn bovenkaak te smal was en die moest verbreed worden. Op dit moment draag ik zo'n quad helix beugel. Dit is dan fase 1. Ook loop ik bij een logopedist want het schijnt dat mijn tong mijn tanden ook naar voren duwen. Mijn tong ligt op mijn voortanden in plaats van het 'kuiltje' bij je gehemelte.
Over 3 weken komt de vaste beugel er ook nog bij.
Ik ben 21 jaar dus voel me er zeer onprettig bij om een beugel te dragen. Toch heb ik wel zoiets van, ach wat maakt het uit, er zijn ergere dingen. Bovendien als je ouder wordt begin je je ook minder zorgen te maken over je uiterlijk maar toch, het voelt gewoon alsof je een meisje van 14,15 bent met een beugel.
Toen ik hoorde dat er tegenwoordig doorzichte brackets bestaan was ik echt zo blij, ik vind het echt een uitkomst. Ik heb dit met mijn orthodontist besproken maar hij raad het mij ten zeerste af.
Maar als ik alle reacties hier op het forum lees schijnen heel veel mensen de doorzichte brackets te hebben zonder problemen.

Dit is dus mijn dilemma, ik weet nu niet wat ik moet.
Ik wil het liefst de witte brackets, want daar kan ik beter mee leven dan die ijzerachtige dingen.
Maar ik wil straks ook geen mooi recht gebit hebben met lelijke bruine tanden omdat het glazuur weg is.

Want wat zegt mijn orthodontist:
- Het glazuur kan ernstig beschadigen
- Het kan langer duren met de witte brackets (op zich vind ik dit nog niet zo heel erg)
- Je moet het zelf betalen (ook geen probleem, ik werk dus kan het wel betalen)

Het glazuur vind ik gewoon een groot probleem. Dat is toch wel iets over na te denken. Dus mijn vraag, na dit extreem lange verhaal :P hoe hebben jullie dit ervaren?
Is het echt zo dat je glazuur kapot gaat? dat het zo'n groot risico vormt met die witte brackets?
Ik ben onder behandeling bij het UMCG (ziekenhuis groningen) ze maken daar gebruik van witte keramische brackets.

Ik hoop op reacties want ik zou graag een andere mening horen dan die van mezelf en mijn orthodontist.

Alvast bedankt :D
alpifresh

Groningen gebruikt witte, keramische brackets, maar je ortho raadt ze af? Kul. Ik denk dat je ortho gewoon geen zin heeft in deze witte dingen. Misschien heeft hij ze niet op voorraad? Er is niks mis mee. Er zijn voldoende positieve verhalen hierover.
Ben je al geweest op rechtetanden punt nl? Daar staat ook wat over de (zgn) nadelen van witte brackets.
za, 04/24/2010 - 21:00 Permalink
Elies2410

Hey romy, ik heb je topic gelezen, gisteren al, moet zeggen dat het er super uit ziet nu joh!
En die witte beugel was echt mooi. Een beugel is nooit leuk natuurlijk maar op deze manier is het best te doen vind ik, valt reuze mee.
Ik moet zelf ook 12 a 18 maanden. Dus ben benieuwd.

het word me nu wel heel duidelijk dat die witte brackets net zo goed kunnen en die problemen die ze zouden geven veel te veel worden opgeblazen.
Jammer toch wel, het zou voor zoveel mensen zo fijn zijn als ze wisten dat er witte beugels waren. Dat gun je dan toch gewoon iedereen denk ik dan..
zo, 04/25/2010 - 18:19 Permalink