Diasteem sluiten na expansie bovenkaak

Author:
Vlindermeisje
Posted:
zo, 04/19/2015 - 22:17
Hallo lezers,

Ik ben een vrouw van 24 en ik heb in november een corticotomie ondergaan omdat mijn bovenkaak te smal was. Nadat ik gestopt was met het aandraaien van de hyrax (eind november) had ik een centraal diasteem van 10 mm. Begin januari heb ik vaste apparatuur onder gekregen en begin februari boven. Voor mijn gevoel is het nog een enorm gat, het is nu nog zo'n 5,5 mm. Mijn vraag is dan ook, hoe lang gaat het ongeveer duren voordat mijn tanden weer naast elkaar staan?
Uiteraard wist ik van tevoren dat het lang zou gaan duren, maar ik had wel verwacht dat het iets sneller zou gaan dan dit. Op internet kan ik er niet zoveel informatie over vinden en ook de assistente van de orthodontist zei er -logisch- geen uitspraak over te kunnen doen. Op hoeveel mm per controle kan ik rekenen?

Ook zijn mijn 12 en 22 wat aan de kleine kant en de orthodontist heeft geadviseerd deze op te laten bouwen. Dit vind ik zelf geen fijn idee omdat ik liever niets laat doen aan tanden die gaaf zijn, zeker niet in het front. Ik merk nu dat doordat mijn tanden verschuiven er mesiaal en distaal van de 12 en 22 meer ruimte gaat ontstaan. Is dit nog op een andere manier op te lossen of moet ik me toch echt over de drempel slepen om ze op te laten bouwen?

Ik ben erg tevreden met mijn orthodontist en de praktijk waar ik zit maar ik zou graag de mening van een andere deskundige horen! Alvast bedankt. =)

Groetjes Vlindermeisje