De definitie van een overbeet

Author:
Jamaba2000
Posted:
zo, 04/26/2020 - 15:12
Beste allemaal

Ik ben nu 19 jaar en zal na de hele coronacrisis een bezoek aan de orthodontist brengen om te kijken met wat voor behandelplan hij komt voor mijn vrij grote overbeet (?).
Nu ben ik mezelf natuurlijk al een beetje aan het verdiepen en viel mij bij verschillende plaatjes het volgende op.

Bij veruit de meeste "overbeet" voorbeelden zie ik dat het gehele bovengebit voor het ondergebit staat, dat dus geen enkele tand mooi aansluit op het ondergebit en er overal een paar millimeter speling is. Vaak werd hier bij volwassen de oplossing voor een kaakcorrectie aangedragen, waar dus eigenlijk het gehele ondergebit naar voren word geplaatst.

Nu is mijn situatie toch wat anders, en vroeg me daarom af of er wel echt sprake is van een overbeet. Mijn situatie is als volgt. Mijn kiezen en de hoektanden daarnaast sluiten eigenlijk prima op elkaar aan en passen mooi op elkaar. Mijn snijtanden daarentegen staan een stuk verder van elkaar af en het gat tussen de voorste bovenste snijtanden en de voorste onderste snijtanden is dan ook wel een millimeter of 11. Het lijkt er dus op dat mijn ondergebit in een veel minder rondere vorm loopt dan mijn bovengebit, vandaar dat de kiezen wel goed aansluiten. Een kaakcorrectie leek mij in deze dus onlogisch aangezien daar het hele gebit naar voor of achter word verplaatst.

Bij deze dus mijn vraag, is de situatie als die ik hierboven heb proberen te schetsen wel echt een overbeet?
kwillems94

Hey,

Ik ga even mijn situatie vergelijken met jouwe. In eerste instantie dacht ik ook een Overbeet te hebben. Maar tijdens mijn consultatie met behandelplan is eruit gekomen dat ik een diepe beet heb ipv een overbeet. Bij mij komen mijn bovenste snijtanden en hoektanden een stuk voor mijn onderste en
Mijn kiezen lijken ook overelkaar te komen. Wij hebben ook samen besproken toch voor kaakcorrectie te gaan. Ik heb mijn beugel ondertussen een 3 maand en ik kijk al uit naar het verdere verloop.
za, 05/02/2020 - 21:07 Permalink
Jamaba2000

Als antwoord op door kwillems94

Aha interessant om te horen, nu ben ik wel benieuwt hoe ze een kaakcorrectie uitvoeren als de kiezen gewoon op elkaar vallen. Lijkt me als je de onderkaak naar voren plaatst dat dan de voortanden wel mooi aansluiten maar er een overbeet optreed bij de kiezen?
za, 05/02/2020 - 21:24 Permalink