Continu nek- en hoofdpijn door aligner

Author:
Arya50
Posted:
zo, 01/28/2024 - 16:20
Ik heb sinds vijf maanden een aligner voor boven en ondertanden. Een ander merk dan Invisalign. Esthetisch is het nu al een enorme vooruitgang., alleen kamp ik ook sinds een aantal maanden met steeds erger wordende nek- en hoofdpijn, nu een paar dagen per week. Ook na Body Stress Release therapie laatste maanden en losmakende massages heb ik binnen een dag weer pijn. Een scherpe nekpijn vlak onder mijn schedel, roteren lukt mij amper nog. De wanhoop nabij, ben ik afgelopen week naar een osteopaat gegaan die alleen al met aankijken vroeg of ik iets met mijn gebit heb en met voelen merkte hij dat mijn kaken vastzitten. Met alleen losmaken van mijn kaak, kreeg ik mijn nek weer gedraaid. Zijn conclusie is dat het door aligners komt, kaakgewricht vast en bijna tegen hoogste nekwervel aan. Als ze inzitten krijgt hij ook geen zijwaartse beweging in rechterkaak als ze even uit zijn wel. Erop bijten doe ik overdag bewust niet, maar in nacht niet onder controle.

Enige oplossing lijkt mij nu om de laatste drie maanden niet af te maken en gelijk bij de tandarts een retainerdraad laten plaatsen.
Boventanden staan goed, maar beneden moet ik nog 3x wisselen..

Ik vraag mij of dit vaker (chronisch) voorkomt?

En of dit ook de juiste plek is om te posten, want ben ook benieuwd naar medegebruikers?
Tandarts_Richa…

Weet niet of dit vaker voorkomt. Maar het lijkt mij mogelijk dat door een beetverhoging(door de aligners) dit effect kan hebben op uw kaakgewricht en spieren. Raadpleeg een Gnatholoog. Verwijzing door tandarts.
zo, 01/28/2024 - 21:56 Permalink