Compleet gebit make-over

Author:
Jay21
Posted:
do, 07/20/2006 - 03:05
Hallo,

Ik heb eerder een bericht geplaatst in een ander subforum maar behalve dat probleem heb ik ook nog een ander probleem.
mijn excuses als ik soms niet de juiste woorden gebruik, ik ben niet goed op de hoogte van alle benamingen

ik heb 2 schuine tanden in mijn onderkaak en die kunnen volgens de tandarts niet met een beugel rechtgezet worden. IS er misschien nog een andere manier? Verder denk ik dat zeker 2 tanden rechtgeslepen moeten worden. Daarnaast wil ik graag mijn tanden laten bleken en een eerder afgebroken snijtand (zie mijn andere topic) van een kroon voorzien.

Ik zou graag willen weten waar ik het beste terecht kan hiervoor. Kunt u mij nu al een prijsindicatie geven of moet ik daar echt een afspraak voor maken? En in hoeverre wordt dat door de zorgverzekeraar vergoed?

Ik dank u alvast voor de inspanning

groetjes ,
Jay
Geke

Ik denk inderdaad dat je voor een goede prijsindicatie het beste een afspraak kunt maken, want wij kunnen niet goed zien wat de problemen precies zijn. Soms kunnen schuine tanden door ze iets te beslijpen en met vulmateriaal weer wat model te geven, ook erg mooi gemaakt worden. Ik weet ook niet of je nog meer vullingen in je voortanden hebt, dat is namelijk ook wel belangrijk om te weten, als je je tanden gebleekt wilt hebben, want deze vullingen kleuren niet mee en zouden voor een mooi resultaat dus na het bleken vervangen moeten worden. Ook is het zo dat het bleekresultaat niet voor altijd blijft. Het zou dus onderhouden moeten worden, als je je kroon in een passende kleur bij de gebleekte tanden laat maken, anders is deze naar verloop van tijd te wit. Dit zijn dingen om goed rekening mee te houden, maar dat zal de tandarts je ook nog wel vertellen. Over wat er wel en niet vergoed wordt door de verzekering kunnen wij niet zoveel zeggen, dan hangt echt van je verzekering af. Als je een plan hebt van de tandarts kun je de codes doorgeven aan je verzekering, dan kunnen zij je wel vertellen wat je vergoed krijgt.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
do, 07/20/2006 - 10:48 Permalink