Cement op mijn kiezen

Author:
Sproetje
Posted:
zo, 09/24/2006 - 12:50
Ik heb een slotjesbeugel. Er zit cement op mijn 2 kiezen. Dat zit er ong 1,5 jaar op. Mijn vraag is: halen ze dat nog wel weg als ik klaar ben met de behandelingen? en hoezo hebben ze er cement op gezet?
Geke

Ik neem aan dat al het cement na de behandeling gewoon van je tanden gehaald wordt, dat geld ook voor de lijm waarmee de slotjes zijn vastgezet aan je tanden. Het kan zijn dat de orthodontist cement op je kiezen heeft gedaan, omdat de tanden of kiezen op een andere plaats iets open staan en om het mooi op een rij te krijgen kan het soms de bedoeling zijn om andere tanden of kiezen iets verder te laten uitgroeien. Nu bijt je waarschijnlijk iets hoger dicht, waardoor andere tanden of kiezen niet meer goed op elkaar kunnen komen. De tanden en kiezen die elkaar niet raken, dus die zonder cement kunnen dan wat verder naar buiten gaan groeien. Op het moment dat het mooi staat wordt het cement er af gehaald en zal de kies met het cement misschien ook nog een fractie verder groeien. Ik weet niet of het cement om die reden er op zit, maar dat zou een mogelijkheid kunnen zijn.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
zo, 09/24/2006 - 21:36 Permalink
Geke

Ik heb een plaatje gevonden wat het wat duidelijker maakt. Een open beet heb je bijvoorbeeld als je voortanden niet helemaal goed op elkaar komen, zoals op dit plaatje, maar het kan ook zijn dat op een bepaalde plek je kiezen niet goed op elkaar komen.

http://www.orthodontie.nu/open_b12.jpg

Verder kan het ook zo zijn dat door een gewoonte het ergens wat open blijft staan, bijvoorbeeld duimzuigen, pen/potloodbijten of tongpersen. Dat is als je tijdens het slikken je tong ertussen houdt, waardoor bepaalde kiezen of tanden niet verder dicht kunnen groeien. Als dat het geval is, is het afleren van de gewoonte al voldoende, dus dat zal niet het probleem zijn.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
ma, 10/02/2006 - 23:24 Permalink