Breken draad vaste beugel

Author:
Lyla1988x
Posted:
ma, 08/13/2012 - 01:29
Hoe kan het komen dat de metalen (dikste die de ortho heeft) draad van mijn vaste (bracket)beugel zo vaak breekt?
Ik verslijt er het laatste half jaar ongeveer 1 per maand. Het is altijd de bovenste draad, tussen mijn voortand en snijtand in. Dit keer is de draad zowaar gebroken op de plek waar de draad voor de bracket van mijn voortand zit

Mijn orthodontist is hier nogal gepikeerd over en geeft eigenlijk een beetje aan dat het welletjes is. Met uitspraken als 'andere mensen doen 2 jaar met zo'n draad', 'dit is de dikste rvs draad die er is, je hebt veel kracht nodig dat te breken' en 'ik snap niet wat jij ermee doet, kon ik maar een camera in je mond zetten' is de toon dan ook gezet.

Nu heb ik al een tijd terug aangegeven dat ik al tandeknars in mijn slaap vanaf heel jonge leeftijd. Onlangs heb ik weken met afgrijselijke kaak/oorpijn gelopen van het knarsen. Daarnaast heb ik bij de laatste afspraak gezegd dat ik mezelf heb betrapt op bruxisme (versterkt door gebruik van dexamfetamine) maar hier nu continu op probeer te letten, aangezien ik dit toch wel erg vaak en stevig doe. Zijn reactie hierop was dat dit niet de oorzaak kon zijn... Het moest iets anders zijn wat ik deed/at. Nu ben ik 24 jaar en zal toch wel eerlijk zijn over het al dan niet dwarsbomen van mijn progressie.

Nu is de draad vandaag weer geknakt terwijl ik aan het praten was. Morgen moet ik dus bellen voor een afspraak, waar ik inmiddels tegenop ben gaan zien.

Kan iemand mij hier meer informatie over geven? Iemand ervaring of kennis hierover?

(Extra info: ik ben bijna uitbehandeld, na 1 jaar beugelen 8 jaar geleden en dit keer her-beugelen voor 4 jaar. Ik draag metalen en een aantal keramische brackets, Zwitserland-elastiekjes aan 1 kant en de strakste chains. Mijn voortanden moeten nog recht en een spleet tussen voor- en snijtanden dicht.)
Lyla1988x

Zou er een scherp randje aan een bracket kunnen zitten, waar de draad steeds langs slijpt en daar afbreekt? Omdat je zegt dat het steeds op dezelfde plek is, lijkt me dat een reden.


Er is inderdaad al een keer een nieuwe bracket geplaatst. Maar dat is dus niet de reden, helaas.
zo, 08/19/2012 - 22:27 Permalink