Boventanden komen op ondertanden

Author:
Huizinga
Posted:
do, 04/19/2007 - 23:13
Sinds gisteren heb ik een beugel. Ik heb er best last van met eten en in ieder geval veel pijn bij het poetsen. Ook heb ik last van wondjes als ik wakker word. Maar gezien het eindresultaat neem ik dat voor lief. Nu heb ik alleen de volgende problemen. Wie kan mij advies geven.

De orthodontist had mij verteld dat ik boven kon kiezen voor een anders soort beugel dan slotjes omdat hij bang was dat de boventanden de onderste tanden ( slotjes zouden raken ). Toen ik uit de stoel kwam had ik zowel onder als boven slotjes. Tja de ortho zal het wel het beste weten. Ik vertelde hem dat hij ook nog een keuze voorstelde om een ander soort beugel boven. Hij moest daarna even advies vragen aan de assistent over wat er nu precies het kaartje stond. Hij vertelde mij dat de kans bestaat dat mijn boventanden de slotjes van de onderste tanden zouden raken en dat ik moest kijken hoe het zich ging houden in de komende weken. En als ik er wel last van had dat ik terug moest komen! Tevens vertelde hij mij dat mijn boventanden vrijwel snel naar voren zouden komen zodat deze de slotjes niet meer zou raken. Nu heb ik deze dagen al een aantal keren met de bovenste tanden tegen de slotjes aangezeten.

Mijn vraag is nu: In hoeverre is het schadelijk om regelmatige met de bovenste tanden tegen de onderste slotjes aan te zitten? Ik heb het gevoek dat ik mijn kaken wel alweer bijna op elkaar kan zetten alleen zitten mijn voortanden tegen de onderste slotjes aan en daarom hou ik mijn kaken iets uit elkaar.

Een andere vraag daarbij is: De ortho had dus de keuze om dit te kunnen verhelpen om bv eerste de bovengebit te doen of te kiezen voor een andere beugel boven. Als ik er nu zoveel last van krijg dat ik toch boven een andere soort beugel moet, wie moet dit dan gaan betalen. Ik ga ervan uit dat de ortho de juiste keuze voor mijn gebit moet maken !!!

Een heel verhaal dus rustig lezen en ik hoop op reacties. Alvast bedankt
BJN

Waaschijnlijk maakt het uiteindelijk niet veel uit. Anders hadden ze de beugel (deel) gemakkelijk even verwijderd. De last die je nu hebt zou je met elke andere aanpak ook hebben. Het is nu 1 tot 2 weken gewoon afzien en het doet pijn.... Helaas weinig anders aan te doen dan afwachten en wennen. Doorzetten want straks is het over en worden je tanden MOOI!

Kijk rond in de andere topics in dit ortho deel want je bent niet de enige die moet wennen aan de beugel........
vr, 04/20/2007 - 06:58 Permalink