Bovenkaak kies getrokken, onderkaak niet: waarom?

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
vr, 05/13/2016 - 23:24
Uiteraard ga ik deze vraag nog aan mijn eigen orthodontist stellen maar die zie ik pas over 4 weken. Daarom eerst hier. Enkele dagen geleden is bij mij een slotjesbeugel geplaatst (inclusief zeer vervelende blokjes achter de voortanden waardoor ik mijn tanden en kiezen niet meer op elkaar kan).
Ik heb nu enorm veel tandpijn (beneden). Boven voel ik alleen een enorme druk, wat ik niet erg vind. Nu was ik ineens aan t denken dat dat misschien niet vreemd is aangezien in de bovenkaak een kies is getrokken (dus ruimte is!) en onder niet. Mijn tanden kunnen in de onderkaak nergens heen, voelt alsof ze in de verdrukking komen. Hoe kunnen ze dan ooit recht komen te staan in de onderkaak als ze daar geen plaats hebben?
Ik hoop dat iemand me een antwoord kan geven. Ik slik nu 6 x 1000 mg paracetamol per dag maar dat doet eigenlijk bijna niets. Ik heb echt een hoge pijngrens door een aandoening die ik al een groot deel van mijn leven heb een waarvoor ik veel en zware pijnmedicatie krijg. Dit zal ook wel de reden zijn dat gewone PCM niet helpt bij mij.