Bovengebit asymmetrisch door beugel

Author:
marial
Posted:
zo, 10/04/2009 - 13:02
Hallo,
Ik ben een volwassen vrouw en heb nu ruim 2 jaar een slotjesbeugel. Mijn hoektand kwam niet door en deze kon ook niet op zijn plek getrokken worden. Op aanraden van mijn orthodontist heb ik een beugel genomen om mijn kiezen op te laten schuiven om zo het 'gat' te dichten. Ik heb even getwijfeld over het nemen van een implantaat maar mijn orthodontist heeft me overtuigd om toch voor een beugel te gaan (eigen tand is sterker, implantaten kunnen problemen geven, prijs, ziet er natuurlijker uit, enz.)
Omdat ik voor de beugel nog wel mijn melkhoektand had (die een stuk smaller was dan een volwassen hoektand) was mijn bovengebit al niet helemaal symmetrisch. Het ging hier om een bijna niet waarneembare onbalans. Nu zijn mijn tanden door het bijtrekken van mijn kiezen nog meer gaan verschuiven. Het gat is nog niet helemaal dichtgetrokken en er bestaat een kans dat het verschuiven van de 'goede' helft nog verder gaat. De asymmetrie is nu al duidelijk zichtbaar en ik wil niet dat dit nog erger wordt. Eigenlijk wil ik natuurlijk dat mijn gebit weer net zo 'recht' komt te staan als voor de beugel.
Mijn orthodontist zegt hier niets aan te kunnen doen. Er is voorgesteld dat ik, mocht ik echt niet tevreden zijn, kan kiezen voor een implantaat (!). Ik maak me hier erg kwaad over omdat voor het plaatsen van de beugel mij niet verteld is dat dit zou kunnen gebeuren. Als ik dit geweten had zou ik meteen voor een implantaat hebben gekozen. Ook wil ik er niet aan dat mijn probleem niet verholpen kan worden. Kan een deskundige mij hier zijn/haar mening over geven? Alvast bedankt.