Botanker l

Author:
Beugel Oma
Posted:
zo, 08/13/2023 - 16:54
Bij mij ontbreekt de 47. De ortho is nu bezig om de 48 te verplaatsen naar deze lege plek. Dit wordt gedaan met een elastiekje naar de 46. Hier komt de 3e wet van Newton om de hoek kijken. De 48 gaat bijna niet naar voren, maar de 46 gaat wel naar achteren. Een en ander volgens de wet van murphy. Nu ben ik aan het Googelen geweest en kom uit bij een botanker om een vast punt te creëren. Ik wil dit voorleggen aan de ortho. Heeft iemand ervaring met deze materie?
Beugel Oma

Beste tandarts Richard, ik heb contact gehad met de ortho. Als ik een kort gesprek wou, dan kon dit alleen tegen betaling. Als het voorafgaande aan de controle dan is het gratis. ????? 5 minuten nu vs 5 minuten later. Nu betalen anders niet, kan het niet volgen.
Ik heb 13 september mijn controleafspraak, wacht even af.
Hierna geef ik wel een vervolg op dit draadje.
ma, 08/14/2023 - 20:51 Permalink
Tandarts_Richa…

Tja helaas wordt tijd gereserveerd. Een consult dat buiten de controle valt. Dat kan in rekening gebracht worden. Tenslotte werkt de orthodontist niet gratis, de kosten ( praktijk, assistentes etc.) gaan door. Voelt onsympathiek. Maar de tarieven moeten v d zorgverziekeraar omlaag. Dit gaat ten koste v d kwaliteit...steeds meer. Wij hebben al een v d goedkoopste tarieven v Europa maar het moet nog goedkoper. En als de meerderheid tevreden is met een zesje,,,5.5...dan moeten wij niet piepen bij minder kwaliteit v service.
ma, 08/14/2023 - 23:13 Permalink
Beugel Oma

Hoezo zorgverzekeraar, als volwassene wordt er niets vergoed. Moet alles zelf betalen. Hier geldt: hoe groter de puinhoop, hoe langer het duurt. Kassa! De puinhoop wordt steeds groter. Mijn gebit krijgt steeds meer het uiterlijk van een fietsenrek.
Gelukkig krijg ik iets weer via de belasting. Kan het in deze dure tijd nog betalen, maar hoe lang nog?
ma, 08/14/2023 - 23:24 Permalink
Tandarts_Richa…

Kunt u zich niet aanvullend verzekeren??. "
"Vergoeding orthodontie vanaf 18 jaar 2023
Ben je ouder dan 18 jaar en heb je een beugel nodig? Je krijgt vrijwel nooit een vergoeding vanuit de basisverzekering. Maar je kunt je voor orthodontie wel aanvullend verzekeren. Goed om te weten: soms is het goedkoper om de kosten voor een beugel zelf te betalen. Bekijk dus altijd goed of het wel voordelig is.". Ook al bent u niet verzekerd de tarieven worden voor ons bepaald. Wij bepalen dat niet. En idd als u medische kosten heeft kunt u dat afhankelijk v uw inkomen boven een bepaald percentage fiscaal opvoeren.
ma, 08/14/2023 - 23:33 Permalink