Binnenkort naar de Ortho, toch al erg nieuwsgierig

Author:
exbeugelbekkie
Posted:
zo, 10/01/2006 - 20:44
Ik heb de knoop doorgehakt, ik ga voor een vaste beugel. Het heeft even geduurd om mezelf te overtuigen. ;) Ik moet alleen nog wel even wachten ivb met wat verzekerings zaken. Toch ben ik al wel erg benieuwd wat er mogelijk is. Ik zit namelijk een beetje in m'n maag met het volgende. Ik heb in m'n onderkaak een tand zitten die nogal naar achter staat met wortel en al. Kan dit wel met een slotjesbeugel opgelost worden? Volgens mij kan er namelijk nog geen eens een slotje in de buurt komen... Foto's ter verduidelijking:



Foto 1
Foto 2

(sorry voor de slechte kwaliteit)

Ik weet ook dat ik het vanzelf te horen krijg als ik bij de orthodontist ben, maar dat duurt nog een tijdje, en ik ben heel erg benieuwd (ook omdat het misschien wel extra kosten met zich mee kan brengen omdat er andere apparatuur nodig is).

Bij voorbaat dank :smt023
de digitale tandarts

Op dit moment is er dus geen ruimte voor deze tand om in 1 lijn met je andere tanden in de tandboog te passen, om meer ruimte te maken zou de tandboog een grotere omtrek moeten krijgen en dus groter/ruimer gemaakt moeten worden, waardoor je ondertanden meer naar voren zullen komen.

Met een slotjes beugel kunnen tanden goed verplaatst worden, maar het is de vraag of de vorm van je tandboog kan worden veranderd; dit hangt ondermeer van de vorm en positie van je kaakwal, je weke delen zoals je lippen maar ook van de tegenoverliggende kaak af. Dit allemaal zal toch bij een orthodontist ook aan de hand van modellen en rontgenfoto's onderzocht moeten worden. In sommige gevallen worden de tanden smaller gemaakt door van de randjes wat af te slicen en soms wordt een ondertand getrokken om het ruimtegebrek op te lossen; hou ons op de hoogte van het plan van de orthodontist.

Met vriendelijke groet.
ma, 10/02/2006 - 11:44 Permalink
exbeugelbekkie

Ik ben gister bij de Orthodontist geweest voor een eerste gesprek. Gelijk foto's laten maken en een gebitsafdruk. Volgende week worden er elastiekjes tussen m'n kiezen geplaatst en die week erop wordt de slotjesbeugel geplaatst. De orthodontist heeft het helemaal niet gehad over tanden trekken (ik ben het ook helemaal vergeten te vragen :oops: ) Betekend dit dat het ook niet nodig is, of kijkt hij daar pas naar als hij de beugel wil gaan plaatsen?
za, 01/13/2007 - 14:40 Permalink