binnenbeugel

Author:
NathalieWolfs
Posted:
do, 11/04/2004 - 16:51
Hallo iedereen,

Ik heb zelf zo'n linguale beugel en ik kan jullie verzeker dat ik daar erg tevreden over ben. Ik ben ondertussen 24 en vond mezelf een beetje te oud om nog met blokjes aan de buitenkant rond te lopen, zeker omdat ik zowel mijn boven- als mijn ondertanden laat recht zetten. Dat laat ik wel doen in België - vermits ik hier woon :P - maar ik zie niet in waarom ze dat in Nederland niet zouden doen. Ik denk dat je dan wel beter naar een orthodontisch centrum gaat daarvoor en niet bij een orthodontist die alleen werkt. Omwille van de hoge prijs, de andere manier van werken en het feit dat linguale behandelingen nog redelijk nieuw zijn, staat die laatste groep er immers nogal weigerachtig tegenover - dat zegt mijn orthodontist toch.

De kostprijs is niet min hoor: ik tel er toch 5.000 euro voor neer maar dan wel met alles inbegrepen natuurlijk.

Ook moet je rekening houden met de pijn, vermits zo'n behandeling bij volwassenen vaak pijnlijker verloopt dan bij kinderen of pubers omdat ons gebit veel vaster staat.

Maar het resultaat maakt natuurlijk alles goed! Ik draag mijn beugel nu zo'n zes-tal maanden en het verschil is werkelijk ongelooflijk. Ik ben er heel tevreden over!

Groetjes, Nathalie :lol: