Beugel voor of na restauratie bruxime

Author:
toby93
Posted:
do, 03/24/2022 - 20:55
Hallo iedereen,

Nieuw op het forum, 28 jaar oud. Momenteel ben ik me aan het oriënteren op de mogelijkheden om de gevolgen van hevige bruxime aan mijn gebit te restaureren.

Vorig jaar ben ik overgestapt naar een nieuwe tandarts, en ben sindsdien voor het eerst geconfronteerd met de hevige slijtage aan mijn gebit. Ik heb een spalk gekregen, en kom regelmatig terug voor controle. Niettemin ben ik erg bewust (en onzeker) geworden van de staat van mijn gebit. Volgens mijn tandarts is restauratie een optie; hier wordt binnenkort een plan voor opgesteld. Het gaat in principe enkel om de 6 voortanden, zowel boven als onder.

Echter is mij tevens een beugelbehandeling bij een orthodontist aangeraden, om mijn kiezen betere aansluiting te geven (ik heb een kruisbeet). De tandarts gaf aan dat een invisalign-achtige behandeling hoogstwaarschijnlijk geen optie zou zijn, en dat een slotjesbeugel een onvermijdelijke rol zal spelen.

Nu ben ik daar volledig toe bereid, maar vraag ik me af in welke volgorde dit zou kunnen gebeuren. Mijn voorkeur gaat uit naar beginnen met restauratie, gevolgd door een beugelbehandeling. Dan is mijn gebit esthetisch tenminste in een degelijke staat voordat (en terwijl) ik meerdere jaren gebeugeld door het leven zal gaan.

Is dit een optie, of zou de volgorde per definitie andersom moeten zijn?

Alvast bedankt voor jullie hulp en tijd!

Mvg,
Toby
Tandarts_Richa…

Dit zou overlegd moeten worden tussen de orthodontist en diegene die de eventuele herstel v slijtage moet uitvoeren.. Natuurlijk kan je eerst de slijtage aanpakken maar als je een slotjes beugel toepast hoef je het voor de esthetiek niet te doen. Maar gaat het hier om de esthetiek of slijtage maar dan ook v d kiezen. Ik zou eerst de orthodontist zijn werk laten doen en dan verder.
vr, 03/25/2022 - 02:35 Permalink