Beugel voor een spleetje

Author:
Delilah85
Posted:
ma, 08/03/2009 - 15:47
Hallo beste mensen,

Ik ben een 22jarige meid en ik denk er sterk over om een beugel te nemen. Ik heb een spleetje tussen mijn voortanden van zon 2 mm. Nu heb k 2 jaar geleden met composiet laten vullen, maar na een jaar moest ik zo vaak terug om bij te laten maken dat ik er geen zin meer in heb. Ik wil dus voor de beugel..
Mijn vraag is of dit verstandig is, gezien mijn leeftijd en het feit dat de rest van mijn tanden recht staan. Heeft een beugel hier dan geen nadelig effect op? Gaat de rest niet ernstig verschuiven? Of heb ik dan misschien weer een beugel voor mijn onderkaak nodig?
Een andere vraag is of de composiet volledig verwijderd kan worden of dat het mogelijk is dat er wat blijft plakken. Hoe gaat verwijdering in zn werk?
Als laatst is mijn tandarts van plan het zelf te doen, is dit een goed plan, of kan ik beter naar de ortho..of zijn ze even goed??

Ik hoop dat ik proferssionele antwoorden krijg!!!! In ieder geval bedankt!!!!!

Grt Delilah :D
cosmogirl

Hoi,

Een professioneel antwoord kan ik je niet geven ;) Maar heb wel een idee...
Je leeftijd is sowieso geen probleem denk ik. Er lopen hier heel veel mensen op het forum rond die de 20 gepasseerd zijn en een beugel hebben. Ikzelf ga er ook aan.
Je kunt best alleen voor je bovengebit een beugel nemen, onder is niet ''verplicht''.
Over composiet weet ik niks, maar ik zou je adviseren om gewoon een afspraak te maken bij de ortho voor een intake, die kan je dan verder advies geven :)
Succes!

Oja, denk dat je beter naar een ortho kan gaan. Is soms goedkoper dan een tandarts.
ma, 08/10/2009 - 12:44 Permalink