Beugel voor diepe beet

Author:
rensjewd
Posted:
wo, 05/01/2019 - 13:31
Hallo allemaal,

Ik ben recentelijk bij de orthodontist geweest. Ik heb nooit een beugel gehad omdat ik tijdens mijn middelbare schooltijd nogal gepest werd en bang was dat het dan nog erger zou worden (ik weet, dom, maar met 12 jaar denk je nog niet zo ver. Daarnaast zei de tandarts dat het niet nodig was. Nou ben ik toch naar de ortho gegaan (ik ben 23). De orthodontist zag met name het probleem van een diepe beet (zo'n 7 mm). Ik heb ook een overjet maar doordat mijn bovenlip de voortanden een beetje naar binnen gedrukt heeft, is die maar 2 mm en valt hij totaal niet op. Mijn ortho zei dat we aestetisch niets konden verbeteren aan mijn tanden, ze staan recht en in een mooie boog, de diepe beet is niet traumatisch en het tandvlees is gezond. Waar wel veel valt te verbeteren is de diepe beet. Echter, door het oplossen van de diepe beet en de tanden iets naar buiten te duwen krijg ik een overbeet van zo'n 6 mm. Hij heeft mij hiervoor een aantal opties gegeven. Bij alle behandel mogelijkheden moeten eerst mijn bovenste verstandskiezen verwijdert worden.
:

1. Slotjes beugel icm forsus aan beide kanten. om het ontstaan van een overbeet te minimaliseren. Hij zei letterlijk; "Hiermee gaan we trachten om de overbeet terug te dringen naar een acceptabele 4 mm". Werd ik niet heel erg hoopvol van. Hij gaf ook toe dat deze optie de meeste kans heeft op relapse na de behandeling.

2. Slotjes beugel en twee kiezen trekken om zo ruimte te creeeren om het bovenfront terug te duwen.

3. Kaakoperatie. Vinden wij beiden niet nodig omdat er niks mankeert aan mijn profiel en het nogal een heftige ingreep is

4. Een distalizer voor ongeveer 6 maanden om het bovenfront naar achter te schuiven en ruimte te creeeren. Hiermee wordt de behandeltijd wel verlengt van 2 jaar naar 2.5- 3 jaar. En dit is de duurste optie van 3800 euro

5. Niks doen en een slaaphoesje laten maken om knarsen en klemmen tegen te gaan.

Wat denken jullie?

Gr
René_N

Hallo Rensje, ik heb net als jou een diepe beet. Ik kreeg hiervoor 3 opties: Slotjes + Nance en kaakoperatie, Optie 2 witte blokjes/slotjes, maar overbeet blijft (3mm). Optie 3 invisalign, waarbij overbeet blijft. Ik heb voor het laatste gekozen en neem de overbeet dan voor lief. Kaakoperatie vind ik te heftig en ik ben te lang uit de running. Ik moet in totaal 37 invisalign setjes dragen. Totale behandeling wordt op 18 maanden geschat. Ik ben vorige maand begonnen en het dragen van invisalign valt me reuze mee. Ik vind ze nog vrij comfortabel zitten, spraak is ook prima als ik ze draag. Alleen bij eten en warme dranken, zoals koffie en thee, dan doe ik ze uit. Overdag drink ik dan ook voornamelijk water.
do, 05/09/2019 - 21:41 Permalink
Jo-Janneke

Oorzaken zitten niet zelden op een andere plek dan het probleem zich uit. zo ook hier. Kan te maken hebben met scheefstand van de atlas. Atlascorrectie heeft bij mij geholpen bij verkeerde beet maar ook hoofdpijnklachten.
do, 11/07/2019 - 11:50 Permalink