Beugel voor 2 tanden

Author:
Esther_72
Posted:
zo, 05/22/2011 - 22:03
Beste allemaal,

In der loop van de jaren is de stand van mijn tanden een beetje ontregeld door ruimte gebrek (verstandkiezen).
Mijn voortand is iets naar achter gegroeid en daarover heen is mijn andere tand gegroeid. (zie foto)

http://img824.imageshack.us/img824/389/tanden.jpg

In eerste instantie wou ik dit 'oplossen' met twee facings maar bij nader inzien lijkt me dit toch niet de perfecte oplossing.
Ik ben nu toch aan het overwegen om te kiezen voor een beugel.

Is het mogelijk om een beugel te nemen om alleen die twee tanden weer mooi recht in de rij te krijgen?
Ik ben namelijk een beetje 'bang' dat de orthodontist alles in de perfecte stand wilt zetten, terwijl ik voor de rest wel tevreden ben over me gebit. Momenteel ben ik erg druk met mijn studie en ik ga dit jaar twee keer stage lopen in het buitenland dus een beugel voor langere tijd zou misschien mijn plannen in de war gooien.

Ik zou graag wat reacties willen ontvangen of het eventueel mogelijk zou zijn ondanks de foto misschien niet al te duidelijk is.
Op 7 juni heb ik trouwens een afspraak staan.

Alvast bedankt.

Groet,
Esther.
c'tje

Hey Esther,

Mijn bovenkaak zag er gelijkaardig uit als die van jou, nl. de voorste tand was naar achter geduwd en een andere was erover gaan staan. Je ziet dit hier op de 2de foto: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=24&t=20561 Een jaar geleden was dat nog niet zo erg, maar op korte tijd zijn ze veel schever gaan staan.
Dus ik zou je aanraden om - als je er iets aan wilt doen - om het nù te doen, en het niet uit te stellen tot na je stage.

Groetjes,

c'tje
di, 05/24/2011 - 08:28 Permalink
Fabian80

Hoi Esther,

Een aparte topic zal ik van de week even aanmaken. 11 juli is gelukkig al snel maar ik ben al een tijdje bezig om het voor elkaar te krijgen, sinds maart ben ik bezig. Bij het happen gingen er dingen mis, maar de praktijk heeft het perfect opgelost (was ook buiten hun schuld om), vond het wel gezellig om iedere keer langs te gaan haha :smt006
Het is bij mij geen beugel voor 2 tanden, maar voor het hele gebit (linguale beugel) De stap om een beugel te nemen komt wel door het feit dat mijn 2 voortanden te ver naar achteren staan en de rest daardoor wordt beinvloed. De draagtijd zal circa 2 jaar zijn, maar dit is per persoon verschillend. Bij mij staan de tanden ook veel verder scheef dan bij jou.
wo, 05/25/2011 - 12:45 Permalink