beugel vanaf 18 jaar

Author:
290288
Posted:
vr, 10/07/2005 - 14:27
heey peepz


K heb een paar vragen:

k heb een soort van dilemma k ben 17 maar word eind februari 18 en vanaf 1 januari komt dat nieuwe zorgstelsel.
K ben van plan om een beugelte nemen en heb een eerste consult gehad voor een beugel. Maar als k nou een beugel wil nemen dan moet k denk k vanaf mn 18 jaar alles zelf betalen omdat k niet weet of mn verzekering ook vanaf 18 jr orthodontie vergoed. K zit trouwens bij agis en ben nu tand compleet verzekerd in het ziekenfonds.
Weet iemand of agis ook vanaf 18 jaar orthodontie vergoed en weet iemand toevallig of er een andere verzekerings maatschappij s die dat wel doet??
Stel dat k een verzekeraar heb gevonden die stel 500 euro vergoed. Moet k dan eerst zelf 500 euro betalen endat k dat later terug krijg of betaalt mn verzekering gelijk die 500 euro, hangt dat van de verzekering af of van de orthodontist. K zit trouwens bij de ortho binda in ede.


alvast bedankt mensen
prinsesje

hoi,

ik heb een soortgelijk dilemma. Ikzelf heb al ongeveer één jaar een vaste beugel in onder - en bovenkaak en vraag me ook af hoe het zit met de vergoeding van de kosten. Ikzelf zit bij de ACTA (Academisch Tandheelkunde Amsterdam) in Amsterdam. Ik ben verzekerd bij agis en heb een comfortpolis. Ik ben student, dus ben ik particulier verzekerd.

Ik zit nu ook met de handen in het haar en vraag me af hoe het zit.

Het vreemde is alleen dat agis ook niks van zich laat horen :(

Groetjes prinsesje
do, 11/17/2005 - 17:07 Permalink
Marokkaanse

Als je Agis het aanvullend pakket hebt, dan wordt het voor 75 procent vergoedt, ongeacht je leeftijd. Als het goed is kost het in totaal 2300 euro voor 2 jaar. Van agis krijg je dan 1500 euro terug.
ma, 04/10/2006 - 22:03 Permalink
BJN

zie ook:
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=7708

En vraag na bij je verzekering! Die hebben de voorwaarden gemaakt, de tandartsen en orthodontisten niet.
Jij hebt een verzekering afgesloten en dus recht op antwoord over de voorwaarden mbt de vergoedingen. Als je nu 'opeens' een beugel nodig vindt wist je dat misschien in jan ook al... Dan had je de verzekering er misschien op kunnen uitkiezen?
ma, 04/10/2006 - 22:47 Permalink
miranda21

Hoi

Ik ben verzekerd bij OZ en bij mij word het wel vergoed ik heb tand top
door de orthtondist bij de tandart kreeg ik het niet en toen heb de ortho het geregeld voor
me
ma, 05/15/2006 - 20:44 Permalink
*Nicole*

Ben 37 jaar en draag vanaf 18 januari een vaste beugel en eerst ook een uitneembare beugel. Bij mij wordt alles vergoed via een zogenaamde machtiging. Ben bij Menzis verzekerd, de orthodontist en kaakchirurg hebben een behandelplan ingediend bij Menzis, en ik ben bij de verzekeringstandarts geweest. Ik heb een diepe beet in mijn gehemelte door mijn ondertanden. Dat was reden genoeg voor de verzekringstandarts de behandeling goed te keuren. Ik krijg dus alles vergoed vanuit de nieuwe basisverzekering is mij verteld. Misschien heb je iets aan wat ik hier schrijf :wink:
Nicole
di, 05/16/2006 - 14:28 Permalink
BJN

Je hebt geluk. Momenteel zijn de verzekeringen niet gemakkelijk in de vergoedingen binnen de basisverzekering. Veel van de zelfde plannen worden de laatste maanden 'afgekeurd' door de administratie van de verzekering. Dat is met ingang van dit jaar.
Ik krijg nu 'afkeuringen' bij behandelingen die vorig jaar 'goedgekeurd' werden.
di, 05/16/2006 - 21:08 Permalink