Beugel uit het Buitenland

Author:
Stephan
Posted:
do, 04/27/2006 - 19:35
Geachte tandartsen van tandarts.nl

Mijn vriendin overweegt om in haar moederland (Indonesië) waar zij op dit moment nog verblijft een beugel te nemen. Mocht zij dat doen, is het dan mogelijk dat een tandarts hier in Nederland later de behandeling overneemt? Of is het verstandiger om in Nederland de beugel te nemen en de behandeling alleen hier te hebben?

Graag hoor ik van u hoe u hier over denkt.

Met vriendelijke groet,
Stephan.
BJN

Met medische behandelingen moet je geen riscos inbouwen. Als je met een beugel uit het buitenland moet gaan zoeken naar een orthodontist die het zelfde idee heeft asl de voorgaande behandelaar, kan het soms moeilijk worden. Een behandeling overnemen in de laaste fase van afwerken is geen probleem, maar als er net gestart is vaak wel.

Je kunt er van uit gaan dat behandelingen bij volwassenen zeer specifiek gepland en uitgevoerd moeten worden. Wat eerst lijkt op een winst (ik twijfel of een Indonesische orthodontist met een goede opleiding goedkoper werkt dan een nederlandse) kan betekenen dat je dubbel kosten moet maken.

Ik krijg geregeld mensen met buitenlandse beugels (er zijn veel expats in onze regio) die ik moet verwijderen en opnieuw plaats omdat de brackets anders zijn dan mijn systeem. Of moet het plan veranderen omdat het niet strookt met onze behandelingstechnieken. De kwaliteit van de fotos en modellen is vaal slecht, dat moet dan ook opnieuw.

Een beugel kost 1700-2000 euro voor twee jaar. De plaatsing kost ongeveer 800 euro. Voor een goede behandeling is dat niet veel.
Conclusie: ik raad het sterk af.

BJ Njio, orthodontist te Leiden en Voorschoten en Amstelveen.
do, 04/27/2006 - 21:15 Permalink
fransaki

Hoi BJN, leuk je op het forum tegen te komen, groeten van een jaargenoot en tandarts te Rijnsburg. Btw zag je nog lopen op de standy dag waar je ongetwijfeld de demo-smart moet hebben gehoord............ :smt003
di, 05/02/2006 - 23:17 Permalink