Beugel tijdelijk eruit laten halen?

Author:
kiki11
Posted:
za, 08/10/2013 - 16:40
Hallo,

Ik heb nu 1 jaar slotjesbeugel (bovenkaak). In de maand mei is mijn linker boven hoektand vrijgelegd, middels een gouden kettinkje. De hoektand is nog niet doorgekomen, maar de Orthodontist verwacht eind augustus dat ik het puntje van de hoektand zal voelen. Het wachten is op de hoektand, zodra deze helemaal in de boog staat, krijg ik ook beugel voor de onderkaak.

Ik vroeg me af of het mogelijk is om mijn bovenbeugel, nadat de bovenhoektand is doorgekomen, tijdelijk eruit te halen i.v.m. trouwfeest? Uiteraard zullen hieraan kosten verbonden zijn, het verwijderen en opnieuw plaatsten etc., maar enig idee hoe hoog deze zullen zijn? Het idee is dan de beugel voor maximaal 1 week uit te halen en vervolgens weer te laten plaatsten. Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt!

Groetjes
BJN

Je stelt een heel gewone vraag, die bij onze praktijk geregels voorkomt.

In het systeem dat de overheid bepaalt, is geen enkele rekening gehouden met dit soort dagelijkse dingen... Vanachter een buro wordt gedacht en geregeld... Dus hier zijn geen regels voor bedacht, dus 'het kan niet'... Er zijn gewoonweg geen codes voor, en als er geen codes zijn dan 'mag' het van de buromensen niet.

Bespreek het met je orthodontist. Het hangt geheel af van zijn speelruimte en coulance die hij heeft. Welke prijs hij wil rekenen voor verwijderen en weer plaatsen. In het slechtste geval betaal je de code voor verwijderen en weer plaatsen van een beugel. Tenslotte is het evenveel werk als aan het einde verwijderen, en een nieuwe beugel plaatsen bij een nieuwe patient. Toch?
De maximumprijs is dus vergelijkbaar met wat veel mensen uitgeven aan een jurk als ze naar een trouwerij gaan. Een paar honderd euro. Jij bepaalt of jij dat het waard vindt...
za, 08/10/2013 - 18:43 Permalink