Beugel + tandvlees

Author:
Beugelbekkie01
Posted:
vr, 04/21/2017 - 07:23
Ik heb een jaar een slotjesbeugel. Sinds januari zit er chirurgisch draad in met 'loops'. Deze loops rusten op mijn tandvlees. Nooit problemen mee gehad, alleen ainds 2 dagen doet 1 plek op mijn tandvlees zeer. Het lijkt of die ene 'loop' er helemaal in is gedrukt. Kan dit kwaad? Want ik weet niet of ze dit nog kunnen verstellen? Aangezien ik midden mei een kaakoperatie krijg. 4 mei moet ik voor de laatste keer - voor de operatie - naar de ortho. Helaas kan ik zelf niet eerder, daarom vraag ik hier advies. Ik slik wel pijnstillers ervoor: ibuprofen.

En iemand nog de gouden tip om ontstoken tandvlees te bestrijden?
Beugelbekkie01

Als antwoord op door Romy32

Nog wel pijn. Ik heb sinds vanochtend geen pijnstiller genomen omdat ik wil weten of het gewoon stress is (stress doet rare dingen met je) of dat het daadwerkelijk mijn beugel is. Dus dit kijk ik een paar dagen aan. En mocht het wel de beugel zijn dan tot 4 mei uitzingen.

Qua tandpasta gebruik ik Oral B pro expert tandvleesbescherming. Iemand verder nog tips voor ontstoken tandvlees? Ik gebruik ook ragers maar ik heb niet het idee dat het minder wordt.
zo, 04/23/2017 - 16:47 Permalink
Romy32

Als antwoord op door Beugelbekkie01

Je zou tijdelijk Parodontax kunnen gebruiken.
Dit is speciaal voor tandvleesproblemen, net als Meridol.
Wat ook helpt bij tandvleesontsteking is spoelen met mondwater waar chloorhexidine in zit, zoals Perio Aid.
Dit moet je alleen niet te lang gebruiken, omdat het aanslag kan geven op je tanden.
zo, 04/23/2017 - 17:06 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Romy32

Zou je misschien een foto kunnen maken? Als het echt heel dik is, heb je dan niet stiekem een abces? Een spoedklacht dus?
Zelf geloof ik niet zo in de tandpasta's. Je kunt inderdaad wel met chloorhexidine (Corsodyl of Perio-aid) spoelen (liever de gel als het zo lokaal is), maar dit werkt eigenlijk ook pas echt goed na een week of 3 a 3 en heeft bijwerkingen.
do, 04/27/2017 - 17:28 Permalink