Beugel problemen

Author:
Gytrash24
Posted:
ma, 09/10/2012 - 14:06
Laat ik eerst maar even uitleggen wat er gaande is geweest de laatste 7 jaar.
Ik ben begonnen op mijn 13de met een losse beugel overdag en snacht en vervolgens alleen snachts. Mijn tanden stonden niet helemaal recht boven mekaar maar dit leek ook niet mogelijk toen we gestopt waren (kiezen wel op mekaar).
Als ik mij niet vergis was ik 15 of net 16 toen we klaar waren met die beugel. Er werd een draad achter mijn tanden gezet en ik dacht okay mooi klaar toch? nou niet dus de draad kwam onder spanning te staan en is vervolgens 2 maand later geknapt ze hebben hem wat bij gesteld maar niet een nieuwe geplaats hierdoor zijn mijn tanden weer gezellig naar voren gekomen. Ik ben toen gewisseld naar een echte ortho want de losse beugel was bij een tandarts niet een orthodontist.
Dus toen kwam ik bij de mensen waar ik nu zit. Ik heb nu 1,5 jaar een blokjes beugel het ging goed tot februari. In december zeiden ze rond mei hooguit juni mag hij eruit. Dit heb ik goed na gevraagt en hun zeiden ja dat wordt hem wel dus wat doe ik ik zeg die dure extra kosten van mijn verzekering op ( stomste fout ooit) want ik ben nu nog duurder uit gezien hij er nog steeds niet uit is. De laatste paar maanden kwamen er allemaal kleine dingetjes bij die nooit van te voren genoemt zijn. Nu heb ik zo iets ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Maar blijkbaar heb ik geen zeg over mijn eigen mond. Mijn ortho blijft tegen mij in gaan mijn eisen zijn heel wat lager dan die van hun wat nu dus tot een ruzie gaat uitlopen. Want ik wil gewoon die beugel eruit het wordt me te duur en het probleem wat zich voordeed is opgelost. Want ik heb alleen deze beugel genomen omdat ik mijn onderlip compleet kapot beet zo'n grote overbeet had ik. Dat is nu niet meer zo ik kan mijn mond dicht doen mijn kiezen staan op mekaar. Maar blijkbaar is dat niet genoeg voor de ortho.
Maar goed nu kom ik er dus achter dat dat hele wisselen en second opinion niet te doen is allemaal regels waar ik niet uit kom.

Dus tja ik zit dus behoorlijk in de put ik wil hem er gewoon uit klaar meer niet. Het is prima zo. Het is voor mijn kaak onmogelijk om me tanden perfect recht te krijgen. Dit zit in de familie en toch willen ze het proberen maar ik heb er geen zin in. Kost mij geld en ik vind het zo mooi genoeg. Maar blijkbaar is perfectie nodig voor ik wat te zeggen heb. En ik word er gewoon helemaal gek van. Hoe moeilijk is het om gewoon een beugel te verwijderen? blijkbaar heel moeilijk. Ik kan niet zomaar naar een andere ortho gaan want die moeten dan je hele gegevens over geschakkeld hebben. Een second opnion wordt tegen gewerkt door mijn eigen ortho omdat die 'weet' dat die gelijk heeft...

Info:
leeftijd 20
2de beugel 1ste overbeet 1,5 cm (ja een duim top)
2de overbeet was minder maar ik weet niet hoe groot die was. Ik weet alleen dat die groot genoeg was om mijn onderlip steeds te bijten.
Verzekering: niet meer gedekt voor de beugel sinds dit jaar. Maar ben nu op het punt wie hem eruit kan halen ga je gang dan kost het maar meer dan bij mijn eigen ortho.

Ik zou graag advies over deze situatie willen want ik weet er echt geen raad mee. Ik vind het zonde van het geld want er gebeurt eigenlijk niks. Me tanden bewegen niet meer de gleuven (die hun gecreërd hebben) zitten boven dicht en onder is al maanden het zelfde geweest. Ik wil gewoon die beugel eruit maar blijkbaar is dat een onmogelijk vraag... weet iemand raad?
toothje

Als je een second opinion wil kun je dat gewoon aanvragen door naar een orthodontist naar keuze te bellen. Het beste zoek je iemand die buiten het werkgebied van je huidige orthodontist werkt.

Als jij de beugel eruit wil, moet ie er gewoon uit, klaar. Jij bent de enige die daar zeggenschap over heeft en niet iemand anders.
Ik heb bij mijn eerste beugel ook een hoop gedoe gehad om die eruit te laten halen (nadat ik een second opinion had gehad en hierna wilde overstappen naar een andere ortho) maar uiteindelijk trok de orthodontist wel aan het kortste eind. Als jij hem eruit wilt moet je dus gewoon doorzetten en eisen dat die eruit gaat. De orthodontist kan je hooguit adviseren dat dit in zijn mening niet de juiste keuze is maar hij kan het niet weigeren te doen of het je verbieden.
wo, 09/12/2012 - 23:36 Permalink