Beugel over facings?

Author:
Nasro
Posted:
wo, 09/28/2005 - 15:48
Hallo iedereen,

Ik heb al een aantal jaren facings op mijn boven-hoektanden en heb onlangs besloten een beugel te gaan dragen. Voornamelijk omdat ook mijn beneden-voortanden een correctie nodig hebben. Bij benadering hieromtrent, antwoordde een orthodontist dat een beugel mogelijk is en over de facings gezet kan word; dat ze dus gewoon blijven zitten.

Naar mijn mening klinkt dat niet zo logisch, de facings kunnen toch gewoon verwijderd worden waarna de beugel wordt geplaatst?
de digitale tandarts

Facings zijn heel sterk verankerd aan uw tanden en kunnen er eigenlijk alleen afgeboord worden.
Het kunststof cement waarmee de brackets worden vastgezet kan ook aan porselijn hechten, dit is echter wel wat moeilijker dan aan glazuur, maar met een juiste oppervlakte bewerking is het niet onmogelijk.

Met vriendelijke groet.
wo, 09/28/2005 - 16:01 Permalink
Nasro

Dank u voor uw reactie.

Vind het wel vreemd dat ik daar niet uitdrukkelijk op gewezen werd, toen de facings eenmaal aangebracht werden. Ik was in de veronderstelling dat het, voor een tandarts of orthodontist, niet al te moeilijk was om een facing te verwijderen.
Mijn facings vertonen nu al een kleurverschil met de rest van mijn tanden en daartoe ben ik verdoemd, tenzij ik de facings laat weghalen middels het boren en/of een nieuwe laag laat zetten?
wo, 09/28/2005 - 16:18 Permalink