Beugel of optische verfraaiing?

Author:
CeeBs79
Posted:
ma, 06/30/2014 - 21:28
Hallo,

Ik weet niet wat ik moet doen en hoop dat iemand mij hier advies kan geven..
Mijn voortanden boven zijn scheef, een voortand staat een beetje scheef gedraaid, en de andere voortand staat er daardoor iets achter. Als ik foto's van mijzelf terug zie vind ik ze echt verschrikkelijk, het liefst lach ik niet op foto's omdat ik me er gewoon voor schaam.
Ik heb als kind een buitenbeugel gehad, en daarna een uitneembare binnenbeugel. Het resulaat was prachtig maar helaas zijn mijn tanden daarna weer scheef gaan staan. Een plaatje achter mijn tanden had dit wellicht kunnen voorkomen? Waarschijnlijk duw ik in mijn slaap met mijn tong tegen mijn voortanden.
Onlangs ben ik voor advies naar een orthodontist geweest, ik zou eerst mijn kaak recht moeten laten zetten d.m.v. een operatie of beugel, ik heb een klein beetje een overbeet, ik denk dat ik daarom liever voor een beugel zou gaan dan die operatie.. Daarna een plaatjesbeugel. Al met al zou ik zo'n 2,5 jaar bezig zijn.
Ik ga 2 keer per jaar naar de tandarts en 3 a 4 keer per jaar naar de mondhygiëniste. De adviezen die ik daar krijg voor het nemen van een beugel zijn heel verschillend..mijn mondhygiëne is nu goed maar in het verleden had ik behoorlijk wat pockets en terug getrokken tandvlees en vandaar dat ik nu regelmatig naar de mondhygiëniste ga en elke avond zeker 10 minuten bezig ben met ragertjes, tongschraper en goed poetsen. Ik heb nu amper meer tandsteen, alleen aanslag. De ene mondhygiëniste zegt geen probleem om een plaatjesbeugel te nemen, de andere zegt ik zou het niet doen..
Ik weet dat het ook mogelijk is om bijvoorbeeld facings aan te laten brengen of zelfs kronen, al lijkt mij dat wat ver gaan?
De rest van mijn tanden staan recht, onder heb ik een kroon en er is erg weinig plaats tussen de tanden.
Ik vind op zich een beugel niet echt een probleem, al zou ik het niet vervelend vinden mijn voortanden te laten verfraaiien. Mede daar ik al jaren een beugel heb gedragen.
Ik hoop dat iemand mij advies kan geven..

Groetjes Ceebs