Beugel op 19 jarige leeftijd???

Author:
Jeffrey86
Posted:
ma, 12/05/2005 - 17:49
Beste tandarts en andere mensen,

Ik heb een paar jaar geleden een beugel gedragen, omdat mijn voortanden naar voren stonden. Doordat mijn orthodontist het toen niet nodig vond om een spalkje achter de tanden te plakken zijn mijn 4 voorste tanden in de bovenkaak wer naar voren gaan staan. Ik zou
daarom graag weer een beugel hebben om dit te corrigeren.
Inmiddels heb ik echter de leeftijd van 19 jaar bereikt en volgens de
polis (aanvullende verzekering) wordt er niks vergoed als de behandeling start na je 18e levensjaar.

Mijn moeder dacht dat het misschien toch vergoed zou worden, omdat het een verlenging zou zijn van een eerdere orthodontische behanding..
Weten jullie hier het antwoord op??

M.v.g. Jeffrey

Ps.: er zit nog steeds beweging in de tanden (de spleetjes tussen deze tanden zijnde ene keer groter dan de andere keer). Gaat de behandeling daardoor sneller/gaan de tanden sneller naar achteren?
Geke

Het zou inderdaad zo kunnen zijn dat je nog maar even kort een beugel zou moeten hebben om dit te corrigeren, omdat je aangeeft dat je tanden nog wat beweeglijker zijn, ze zijn misschien nog niet helemaal vast gaan zitten. Het is volgens mij wel zo dat alles wat nu na je 18e nog uitgevoerd wordt niet meer vergoed wordt, ook niet als de behandeling voor je 18e begonnen is. Maar misschien valt het met de prijs van deze kleine correctie nog wel wat mee. Het beste is denk ik om even langs je orthodontist te gaan en je probleem aangeven. Hij of zij kan kijken wat de mogelijkheden zijn om dit nog wat aan te passen en je een kostenbegroting meegeven. Met deze kostenbegroting kun je bij je verzekering informeren of er ook niet een klein deel van vergoed wordt. Wel is het belangrijk om als je behandeld bent, meteen een spalkje te laten plaatsen, want het is zonde als het weer terug verplaatst. Bij sommige verzekeringen wordt wel orthodontie vergoed na je 18e, wel een kleiner deel. Dus misschien zou je kunnen uitzoeken welke dat doen en eventueel overstappen.

Heel veel succes ermee en laat nog maar even weten hoe het afgelopen is.

:smt006 Geke
wo, 12/14/2005 - 11:36 Permalink
Jeffrey86

Hey Geke!

Bedankt voor je reactie! Ik verwacht eigenlijk ook niet dat
het nog vergoed zal worden, maar tis altijd te proberen he!
Ik heb vandaag een afspraak gemaakt met een orthodontist.
Had hem persoonlijk aan de lijn en hij vond het ook vreemd
dat mijn orthodontist van toen (woonde toen ergens anders)
geen spalkje heeft geplaatst..

Succes nog met je opleiding :smt002

Jeffrey
do, 12/15/2005 - 19:21 Permalink