Beugel onzichtbaar?

Author:
t.tanden
Posted:
ma, 07/31/2006 - 23:03
Vraag;
Ik zit al een tijdje te twijfelen of ik naar de orthodontist zal stappen of niet. Ik vindt mijn gebit namelijk nogal lelijk maar zie heel erg op tegen een "zichtbare" beugel. Eigenlijk nog liever niets dan dat.
Toch bedacht ik me; zou het niet mogelijk zijn om een bepaalde beugel alleen s'nachts in te doen? Of een onzichtbare oplossing voor overdag? Of heeft dit helemaal geen zin?
Ik vindt mijn gebit er een beetje uitzien alsof mijn bovengebit wat uitgedeukt moet worden. De kiezen staan erg naar binnen, de hoektanden worden naar buiten gedrukt en de tanden tussen m'n voortanden en hoektanden ( hoe heten die ookalweeer? :oops: ) naar binnen. Vooral die aan de linkerkant dan.
Zou hier een onzichtbare mogelijkheid voor zijn? Of een verbeter-mogelijkheid zonder beugel misschien?


Alvast bedankt!
Alencoo

Negen topics lager: "Invisalign". "Invis..." klinkt als "Invisible". Invisible aligning. Hint: dat topic eens bekijken. ;)
ma, 07/31/2006 - 23:14 Permalink
t.tanden

Dat klinkt wel mooi, bedankt! Ik ga het topic eens goed doorlezen!
En een soort nachtbeugel of plaatje zou niet echt een optie zijn?
ma, 07/31/2006 - 23:34 Permalink
peertje

Een dag duurt 24 uur
als je 8 uur tegen die tand drukt snachts, loopt ie in 8 uur weer terug en staat ie 8 uur stil
je moet dus minstens 14 a 15 uur duwen en dan gebeurt er nog niet meteen van alles. Een continue gestage druk gedurende 24 uur is gewoon het beste.
Alles wat er aan compromis wordt gebruikt omdat je het dragen niet leuk vindt valt onder de noemer: dan moet je het misschien maar niet doen als je er niet iets voor over wilt hebben.

hard? misschien, maar drie jaar lopen met een nachtbeugel en geen resultaat is ook maar onzin en zonde van de tijd van de tandarts of orthodontist, jezelf en de pegels die je kwijt bent.
di, 08/01/2006 - 18:32 Permalink