Beugel nodig, krap bij kas.

Author:
wopwop
Posted:
za, 09/04/2010 - 13:04
Goeie dag allemaal,

Ik loop al minimaal 5 jaar met een lelijk gebit en ik wil er nu wel eens wat aan laten doen omdat het niet echt goed is geweest voor mijn zelfvertrouwen. Alleen het probleem is dat ik 17 en begin 2011 18 wordt ( na 18e wordt het niet meer verzekerd heb ik mij laten vertellen ) en wij hebben het niet zo breed. Wat zou de beste oplossing zijn om toch die beugel te krijgen zonder in de schulden te komen? Als er vragen zijn vraag maar raak :p

Alvast bedankt!

MvG,
wopwop :smt003
alpifresh

Heeeeel snel beginnen. De grootste kosten zijn in het begin (foto's, plaatsen van de apparatuur, dat zijn honderden euro's).
Daarna zijn het de maandelijkse kosten van het bijstellen (afhankelijk van het soort beugel pakeweg 30 tot 60 euro per maand.
Veel orthos hebben wachtlijsten. Doorzoeken totdat je ergens direct terecht kunt. Vraag desnoods voorrang ivm met je financiele situatie (nee heb je, ja kun je krijgen).

Ik weet even niet of je verzekerd bent tot je 18e verjaardag, of tot het jáár waarin/waarna je 18 wordt. Check dat even.
za, 09/04/2010 - 13:58 Permalink
Beugeldrager

Vraag het eerst even na bij je zorgverzekeraar, er zijn namelijk verzekeringen die tot 22 jaar vergoeden. Er zijn zelfs zorgverzekeringen die boven de 22 jaar nog een groot deel vergoeden. Mocht jouw huidige verzekering ongunstig zijn, kun je voor het einde van het kalenderjaar overstappen naar een gunstiger verzekeraar.

Het eventuele deel dat niet vergoed wordt kun je volgens mij aftrekken van het belastbaar inkomen als buitengewone ziektekosten. Mocht je zelf vanwege het ontbreken van voldoende inkomen daar geen voordeel uit kunnen halen, zou je (indien je nog bij je ouders woont) bijvoorbeeld je vader de behandeling voor je kunnen laten betalen. Hij kan het dan vervolgens aftrekken van de belasting in de vorm van buitengewone ziektekosten voor een inwonend kind.
Maar dit laatste weet ik allemaal niet zeker, dus ga het zelf even na (je kunt je bijvoorbeeld laten informeren door je regionale belastingkantoor maar ook de website van de overheid is informatief).
ma, 09/06/2010 - 02:39 Permalink
Sjoerd001

Bij mij werd het tot 1500 Euro vergoed, ik ben >22. Bij mij zou <22 wel volledig worden vergoed. Mijn behandeling zal alleen wel ongeveer richting de 2000 Euro gaan. Gelukkig komen zoals gezegd de grote kosten in het begin en is het daarna maandelijks ongeveer 60 Euro (bij mij).

Mijn tip, zoek even op hoe je verzekerd bent en wat de voorwaarden zijn. Begin zo snel mogelijk als je zekerheid hebt (dat kun je in een paar minuten weten).
zo, 09/19/2010 - 15:04 Permalink
cosmogirl

Inderdaad zo snel mogelijk beginnen, want dan zijn de kosten nog het hoogst. Zelf ben ik bij CZ verzekerd met een aanvullende jongerenverzekering die 80% van de kosten dekt. Als je je toch zelf moet gaan verzekeren vanaf je 18e is dat misschien een optie..Meen dat het een van de beste dekkingen is. Maar pluis altijd ff de voorwaarden uit ;)
wo, 09/29/2010 - 22:40 Permalink
Demone

Serieus. Stap over van zorgverzekering! Ik ben speciaal overgestapt in verband met mijn beugel.... Mijn zorgverzekering vergoedt 80 % tot €1500,- tot je 21e!!

Ik ben verzekerd via CZdirect (is voornamelijk via internet), en ik betaal nu, met de aanvullende verzekering, *trommelgeroffel* €99,50 per maand!!


Voor meer info mag je me best een berichtje sturen! :D
za, 10/09/2010 - 01:16 Permalink