Beugel nodig?

Author:
koelkast
Posted:
ma, 09/16/2002 - 01:45
Beste digitale tandarts,

Ik heb 3 jaar met een beugel rondgelopen (van 13 t/m 16 jaar), en nu is mijn gebit zowat weer in de oude staat terug (scheef dus), en volgens mij gaan ze steeds schever staan (vooral onder). Ik zou er wel weer wat aan willen laten doen (ik ben nu 21), als dat niet al te lang duurt, en niet al te duur is. Ik vind het nl. vooral jammer van die 3 jaar dat ik met een beugel heb rondgelopen, vooral als er nu maar een jaartje iets hoeft te gebeuren bijv. Hieronder zal ik even een drietal foto's plaatsen, waarover u misschien een oordeel zou willen vellen, hoelang het gaat duren, welke beugel ik nodig zou hebben, of trekken van tanden evt nodig is (ruimte achter heb ik vrijwel niet), en hoeveel het zou kunnen gaan kosten?


http://www.dynamedia.nl/ext/pics/gebit_voor.jpg

http://www.dynamedia.nl/ext/pics/gebit_onder.jpg

http://www.dynamedia.nl/ext/pics/gebit_boven.jpg

[ Dit Bericht is bewerkt door: koelkast op 2002-09-16 01:52 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: koelkast op 2002-09-16 01:52 ]
de digitale tandarts

Beste Koelkast

Je bent de eerste persoon op het forum die foto's van zijn eigen gebit plaatst, erg grappig en erg knap om zulke goede foto's van je gebit te maken. Wel wil ik hierbij vermelden dat het heel moeilijk is om een echt oordeel te geven over de stand van je tanden middels foto's en dit ook eigenlijk niet goed mogelijk is. (lees je kunt geen rechten ontlenen aan dit onderstaande advies).

Ik vind als eerste dat het scheef staan van je tanden wel meevalt, natuurlijk is het vervelend dat na 3 jaar beugelen je tanden weer een beetje scheef gaan staan.

In de onderkaak gaan de voortanden bij heel veel mensen op latere leeftijd weer scheef staan (heet ook wel crowding). Bijna meer dan 40% van de mensen heeft hier in mindere of meerdere mate mee te maken. Veel mensen denken dat dit komt doordat de verstandskiezen gaan "drukken", maar dit is nooit bewezen. Je kan bij een orthodontist je tanden weer laten rechtzetten, en dan middels een vast draadje (retentiedraadje) achter je tanden het voor "eeuwig" laten vastzetten. Dit kan ook bij je voortanden in de bovenkaak. Ik kan niet zeggen of er genoeg ruimte voor is, daar moet je echt voor naar een orthodontist.
Wat de kosten betreft kan ik je vertellen dat het niet goedkoop is en zeker meer dan 1000 euro zal bedragen en waarschijnlijk niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Ik stel altijd eerst de vraag aan mijn eigen patiënten om op te letten hoeveel mensen in je eigen omgeving opmerkingen maken over de stand van je tanden.
Een scheef tandje kan juist ook iets karakteristiek hebben......

Als je echt een oordeel wilt hebben over de mogelijkheden kun je het beste je eigen tandarts om advies vragen.

Laat even weten wat je hebt besloten.

Met vriendelijke groet,

de digitale tandarts

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-09-16 07:51 ]
ma, 09/16/2002 - 07:49 Permalink