Beugel niet nodig geweest!

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
ma, 12/13/2010 - 10:35
Hallo,

Ik zal me eerst even voorstellen, ben namelijk nieuw hier!
Ik ben Talitha, 20 jaar en heb sinds september 2009 een beugel.
Mijn voortand stond altijd een beetje gedraaid, dit heb ik nooit hinderlijk gevonden totdat ik 18 was. Volgens tandartsen hoefde ik nooit naar de orthodontist, het was tenslotte alleen maar een gedraaide tand.
In juli 2008 ben ik voor het eerst naar de orthodontist gegaan, hij vertelde mij dat mijn hoektand nog een melktand was. Mijn 'grote mensen' hoektand is nooit doorgekomen omdat hij scheef groeide in mijn bovenkaak, en vandaar ook dat mijn melktand gedraaid stond. Er zou ruimte gemaakt worden door mijn melktand op te schuiven naar de plek van mijn hoektand en dan zou de hoektand naar beneden getrokken worden door een haakje en op de plek van mijn voortand komen!
Toen er eenmaal ruimte was ben ik meteen naar de kaakchirurg gegaan, deze vertelde mij dat het bij mij waarschijnlijk niet mooi zou zijn omdat ik een brede lach heb en hij denkt dat het niet gaat passen. De kaakchirurg adviseerde implantaten.
De kaakchirurg en de orthodontist hebben overleg gepleegd en de orthondontist stemde in met deze implantaten.
Dit leidt tot het volgende probleem: mijn voortand die ze dus verschoven hebben gaan ze weer terugzetten. Mijn tanden zullen dus weer op dezelfde plek komen te staan zoals ze stonden en heel de beugel is nu dus eigenlijk niet meer nodig geweest!

Ik vind dus eigenlijk dat de orthondontist verkeerd gehandeld heeft..
Had hij eerder contact moeten zoeken met de kaakchirurg?
Pfff, ik weet het niet meer!
Ik heb natuurlijk ook allemaal onnodige kosten lopen maken..

Heeft iemand hier ook ervaring mee, of kan iemand mij advies geven met wat ik nu het beste kan doen?

Groetjes,
Talitha!
alpifresh

Zodra je dingen gaat eisen en zo, gaan er hakken in het zand. Je maakt de meeste kans wanneer je begint met een gewoon gesprek.
Ga met je ortho aan tafel zitten en zet eerst samen op een rijtje wat er tot nu toe is gebeurd en wat er gaat gebeuren.
Geef pas daarna aan dat je het gevoel hebt dat je onnodige kosten hebt gemaakt (en wacht op zijn reactie en uitleg).
Kijk daarna of hij open staat voor enige tegemoetkoming jouw kant op. Dus dat hij vanaf nu geen kosten meer declareert, of je een flinke korting geeft, of....

Of hij nou wel of niet iets aanbiedt, ga daarna eerst naar huis om er een paar nachtjes over te slapen. In dat stadium kun je ook contact opnemen met je verzekering. Zij hebben een (juridische) afdeling die je kan adviseren. Eventueel kun je nog elders voor een second opinion gaan.
Pas daarna besluit je of je zijn aanbod accepteert, of overgaat tot andere stappen.
ma, 12/13/2010 - 12:43 Permalink