Beugel niet mogelijk...

Author:
Kelly_Jean
Posted:
za, 01/05/2019 - 13:31
Ik heb vroeger 5 jaar lang een slotjesbeugel gedragen. Nu ben ik 30 en sinds mn zwangerschap zijn mijn tanden weer gaan verschuiven ondanks dat ik mijn nachtbeugel netjes heb gedragen. Sinds 2 maanden draag ik deze beugel niet meer omdat deze niet meer past.

Ik ben gisteren naar de orthodontist geweest met de vraag of ik weer een slotjesbeugel kan gaan dragen en zij vertelde mij dat dit niet meer zal gaan omdat ik te weinig kaakbot heb op sommige plekken. Zij stelde me voor om kronen te laten maken en deze manier te gaan gebruiken. Ik vind een mooi en gezond gebit erg belangrijk. Ik heb dan ook meteen vanalles liggen opzoeken en ik kwam bij facings terecht. Is dit ook een mogelijkheid of zijn kronen de enige manier? Mijn ene voor tand staat iets meer naar voor dan de andere. Ik zou bovenaan dan ook de 6 voortanden willen laten behandelen door middel van facings. Zou dit gaan of maak ik mezelf echt iets wijs?

Alvast erg bedankt voor jullie hulp en informatie.
Romy32

Met facings kun je inderdaad de stand van je tanden wel iets corrigeren.
Er zijn twee soorten facings; porselein en composiet.
Porselein heeft doorgaans een langere levensduur, maar voor composiet hoeft minder (of soms bijna niets) van je tanden te worden geslepen.
Een tandarts die handig is met composiet kan daarmee ook een heel mooi resultaat bereiken.

Ik zou het zeker aankaarten bij je tandarts.
Kronen zijn inderdaad wel erg rigoureus, en als je tanden verder gaaf zijn, zou ik daar persoonlijk niet voor kiezen.
zo, 01/06/2019 - 16:49 Permalink
Kelly_Jean

Als antwoord op door Romy32

Heel erg bedankt voor je snelle reactie.

Ik ben blij dat ik met facings al een resultaat kan bereiken. Ik ga dit dan zeker aankaarten bij mijn tandarts.

Ik zou idd gaan voor de composiete facings. Aangezien ik niet echt erg veel geduld heb om nog langer te gaan wachten. Ook de omwille van de prijs om eerlijk te zijn. En als je dan toch mooie resultaten kan bereiken kies ik echt wel liever voor de composieten.

In bijlage vindt je een foto van mijn boven gebit. Zoals je ziet is er bij 1 tand een stukje afgebroken en staat de andere iets meer naar voor. Dit stoort me ontzettend... en omdat een beugel niet mogelijk zou zijn, ben ik super blij dat facings wel een optie kunnen zijn. Ik zou dan mijn 6 voorste tanden willen laten behandelen.

Nogmaals super bedankt!
Attach
zo, 01/06/2019 - 18:57 Permalink