Beugel na kaakoperatie

Author:
schaiko
Posted:
di, 02/14/2006 - 00:19
Beste,

Ik vraag me af waarom ik na mijn kaakoperatie nog verdere 6 maanden een beugel moet dragen. Is dit gewoon om me op kosten te jagen of heeft dit werkelijk zijn nut? Ik bedoel wanneer er over wordt gegaan op een kaakoperatie dan gaat men er toch van uit dat de tanden reeds hun juiste positie hebben aangenomen en de tandboog correct is? Waarom dan nog zo lang erna een beugel?

Met veel dank,

Schaiko :smt006
BJN

Natuurlijk zullen wij alles doen om je op kosten te jagen..... ;-)
Maar:
Voor de operatie maken we mooie tandbogen. Die passen door de operatie aardig maar nog niet in verticale zin (er is vaak een open beet) en nog niet in detail. De kleine kiezen passen vaak niet in de beet. Verder kan de definitieve occlusie (beet) pas gevormd worden na de operatie. Ook moet de nieuwe stand gestabiliseerd worden.
6 maanden is best weinig na de operatie, dan doet je orthodontist het snel.
Realiseer je wel dat 15 jaar geleden de orthodontische behandelingen gewoonlijk 3 tot 4 jaar duurden. Nu doen we het meer in detail meestal binnen 2 - 2 1/2 jaar.

BTW realiseer je dat het behandelen van volwassenen ongeveer 2 tot 3 x zo veel (voorbereidings-, begeleidings- en stoel-) tijd kost in vergelijking met kinderen. Dan praat ik nog niet eens over gecompliceerde behandelingen. Voor de behandeling staat hetzelfde tarief. Gelukkig is het volwassenengebit technisch altijd een uitdaging.
di, 02/14/2006 - 06:52 Permalink
marionrene

Ik heb nu net die kaakoperatie achter de rug. 8 mm is mijn onderkaak naar voren gezet en ik begin a.s maandag weer met ortho.
Het is nu namelijk zo dat de stand van de kiezen en tanden exact goed is gezet door de kaakchirurg, maar mijn tanden staan nu precies boven elkaar i.p.v dat mijn boventanden iets over mijn ondertanden vallen.
Ook de kiezen staan nog te ver naar buiten en er zit nu nog ruimte tussen onder en bovenkiezen waardoor ze elkaar nog niet raken.
Dit alles moet de ortho verder corrigeren.
Zo is het mij ook uitgelegd. Ik heb aan de ortho nog niet gevraag hoe lang dit nog gaat duren, maar ik reken op 1jaar. Ik ben in oktober 2004 begonnen. Ik hoop dat ik in november al klaar zou zijn dan zou ik net voor mijn 43e verjaardag zonder beugel zijn, maar of dat lukt???
Ik krijg nog 2 implantaten tussen door, die tijd moet je allemaal rekenen dat je dan even niet verder kunt met ortho.
Volgende week is de 5e week na de operatie en nu kan ik weer verder, dus 1 maand geen ortho gehad.
do, 02/16/2006 - 13:17 Permalink
lique

Beste Marion,
Ik ben je al meerdere keren tegengekomen en omdat ik ook in aanmerking zou komen voor het naar voren plaatsen van mijn onderkaak probeer ik steeds om meer informatie te krijgen via je website. Helaas geeft hij de hele tijd een foutmelding. Ligt dit aan mij of bestaat de website niet meer?
wo, 02/22/2006 - 13:27 Permalink
lique

Oeps,
Ik krijg nu in de gaten dat er helemaal geen link wordt gemaakt naar een eigen website, maar een website over de doornstaart. Jammer, ik had graag je verhaal helemaal gelezen omdat ik zelf 40 ben en aan het twijfelen ben of ik moet beginnen aan een beugel en kaakoperatie cq kaakdistractie.
wo, 02/22/2006 - 13:31 Permalink