Beugel met extracties

Author:
The Riverside
Posted:
vr, 03/25/2016 - 14:09
Hallo allemaal,

Twee jaar geleden (toen ik 16 was) ben ik begonnen met mijn beugeltraject. M'n tanden stonden niet erg scheef, maar door mijn kleine kaak stonden ze een beetje op elkaar.
Mijn orthodontist vond het daarom nodig om 4 kiezen te laten trekken. Ondanks mijn twijfels heeft hij mij toch overgehaald om kiezen te laten trekken. Nu draag ik dus 2 jaar een beugel, maar ik ben niet erg tevreden over het resultaat. De beugel heeft, logischerwijs, mijn tanden naar binnen toe getrokken. Te veel, naar mijn mening. Ik vind het persoonlijk veel mooier wanneer tanden een beetje naar buiten toe staan, want dit zorgt op zijn beurt weer voor genoeg lip-support.
Wat ik 2 jaar geleden niet wist, was dat het probleem niet bij mijn gebit lag, maar bij mijn kaak. Mijn kaken zijn te klein en ik had een overjet van 1 (!) cm.
Mijn orthodontist vond het daarom nodig om 4 kiezen te laten trekken, wat niet erg succesvol blijkt te zijn. Ik heb een erg smalle lach, mijn tanden staan te veel naar binnen toe en mijn bovenlip heeft veel minder support. Bovendien is mijn kin en gezicht veel langer geworden.
Nu ben ik wanhopig op zoek naar een oplossing voor mijn probleem. Ik wil weer een bredere lach met optimale lip-support. Ik vrees dat mijn kaak ook alleen met een kaakoperatie kan worden ''rechtgezet'' (mijn orthodontist gaf toe dat een operatie nodig was, maar hij vertelde dat het te veel moeite was...).
Moet ik het nu overwegen om nog zo'n 2/3 jaar een beugel te dragen om de extracties te heropenen en vervolgens implantaten te nemen?
Kunnen mijn verstandskiezen, die langzamerhand beginnen door te komen, ''meehelpen'' in dit proces?

Ik weet dat het erg lastig is om te beoordelen zonder foto's, maar ik hoop dat iemand mij toch op weg kan helpen. Ik voel me namelijk erg wanhopig de afgelopen paar maanden.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!
Ortholimburg

In ongeveer 20-25 % van de behandelingen worden er tanden weggenomen om ruimte te maken .Als dit correct gepland wordt, resulteert dit in een goed resultaat .Soms echter kan het profiel wat teveel afvlakken .Dit heeft niet enkel met de orthodontie te maken, ook met de groei en die is niet altijd goed te voorspellen.
Gelukkig kan dit probleem meestal wel opnieuw worden gecorrigeerd,.a. door de ruimtes terug te openen en implantaten te plaatsen zoals je al zei, maar het vergt wel opnieuw een orthodontische behandeling, en soms inderdaad ook chirurgie. De wijsheidstanden hebben hier niet veel mee te maken. Als je echt ongelukkig bent over het resultaat is een herbehandeling altijd het overwegen waard. Misschien is het dan aangewezen eens een tweede advies in te winnen.
ma, 03/28/2016 - 15:26 Permalink
Tandarts_Richa…

Vertrouw op de deskundigheid van uw orthodontist. Vertrouwt u het niet, niet tevreden..... Vraag een second opinion aan. Er zijn vele behandel methodes. Daar schuilt het gevaar. Ieder orthodontist heeft zijn/haar eigen methode om een doel te bereiken. Wat zegt uw orthodontist. Een vooraf voorspelbaar definitief resultaat is nooit te geven. Men kan tevreden zijn met ongeveer. Niet tevreden...bespreek je onvrede.
zo, 12/19/2021 - 17:45 Permalink