beugel en resorptie

Author:
eeffie
Posted:
di, 10/04/2005 - 22:08
Op latere leeftijd een beugel kan toch resorptie veroorzaken, wat is dat precies en waarom kan dat gebeuren en kun je dat op tijd merken en de behandeling stopzetten of is het van te voren in te schatten?
Groeten Eeffie
carabelli

Resorptie treedt op als de verplaatsing van tanden en kiezen te snel gaat, er kan dan resorptie van de wortelpunten optreden. Dit houdt simpelweg in dat de wortelpunten voor een deel oplossen. De wortelpunten zijn dan vaak wat platter dan je normaal zou verwachten. Meestal stopt de resorptie op het moment dat er niet meer aan de elementen getrokken wordt of waneer de behandeling in een rustiger tempo wordt voortgezet. Het komt helaas een enkele keer ook wel voor dat de resorptie doorgaat ook als niet meer behandeld wordt, waarom dit is weet men nog niet exact.

Maar wat ik nog wel kwijt wil is dat wanneer een behandeling in een normaal tempo wordt uitgevoerd de kans op resorptie klein is, het is dus zeker niet zo dat wanneer je orthodontisch gaat behandelen dat er dan altijd resorptie op zal treden.
di, 10/04/2005 - 22:26 Permalink