Beugel en operatie om mijn 40ste

Author:
BrendaL
Posted:
wo, 03/09/2011 - 15:35
Hoi Allemaal,

Ik ben Brenda en 40 jaar. Ben begin dit jaar naar de ortho geweest om dat ik het goed zat was met problemen (van pijn tot stijve kaken) in en rond mijn mond. Was in 2004 al een keer geweest en toe best geschrokken van het behandelplan. De maat was nu echt vol. Mijn probleem is dus en te kleine onderkaak wat weer lijdt tot en traumatische onderbeet. Het behandelplan bestaat uit waarschijnlijk 1 jaar een beugel aan de bovenkant, om mijn bovengebit naar voren te halen en daarna een operatie aan mijn onderkaak. Gaan ze mijn onderkaak naar voren halen. Vorige week heb ik een totale goedkeuring van het behandelplan van mijn zorgverzekering ontvangen. Dus we kunnen beginnen.

Nu is het afwachten. Eerst volgt een afspraak bij de kaakchirurg en daarna plaatsing van de beugel. Vind het al met al best lang duuren eer alles rond is maar aan de andere kant loopt ik er al jaren mee en wat is dan nog een paar weken.

Heb vroeger zo'n 29 jaar geleden ook een beugel gedragen dus weet nog een klein beetje wat mij te wachten sta mbt pijn en wondjes in je mond. Zie wel heel erg op tegen de operatie des te meer dat er verwacht wordt dat je 6 weken geen hard voedsel mag kauwen. Dit gaat me denk ik met name erg tegenvallen gezien ik echt geen vla pap of iets van dat dan maar ook lust.

Ben wel erg blij met dit forum.

Tja best nog wel een verhaal geworden en zal jullie van de vorderingen op de hoogte houden.

Groetjes
BrendaL
swaps

Jeetje wat dapper ! Goed hoor dat je de knoop hebt doorgehakt. Ik weet precies wat je bedoeld, toen ik aan het wachten was op de eerste afspraak ( Klinkt goed he haha) kon ik ook niet meer wachten terwijl ik er als een berg tegenop zag. Ondertussen ben ik al begonnen met beugelen. Je gaat hier lekker je verhaal kunnen delen en nog meer volwassenen vinden die de stap hebben genomen.
Heel veel succes en houdt ons op de hoogte.
Grts Joyce :D
wo, 03/09/2011 - 18:30 Permalink
maria07

Hoi Brenda,geweldig meis!!!
We kunnen beginnen das duidelijke taal,heerlijk die motivatie.

Zelf ben ik nu 51 en eind maart ga ik het derde jaar in van de behandeling.Maar wat is mijn leven positief veranderd.
Ben zo blij met wat ze tegenwoordig allemaal kunnen.

Brenda ik zeg succes
gr Maria
do, 03/10/2011 - 21:57 Permalink