Beugel en medicijnen

Author:
Beugel Oma
Posted:
do, 04/20/2023 - 15:56
Ik ben momenteel 65 en heb nu 10 maand slotjes. Moet over 4 dagen naar de endocrinoloog ivm hormoon controle. Momenteel heb ik estradiol, dit omdat ik transgender ben (man naar vrouw).
Zijn er medicijnen die een negatieven invloed hebben op de behandeling? Zijn er ook medicijnen die een positieve invloed hebben?
Ik wil graag zo snel mogelijk van de beugel af.
Ik heb de vraag ook voorgelegd aan de ortho, maar kwam niet verder dan de telefoniste, maar die weet het natuurlijk niet. Ze gaf aan dat dit nog niet eerder is gevraagd.
Graag jullie advies, zodat ik samen met de endocrinoloog kan bepalen of het gewenst is of niet.
Beugel Oma

Ik heb hier en daar wel gelezen dat bisfosfonaten er voor zorgen dat de behandeling langer gaat duren.
Toen ik begon aan de behandeling bij de ortho moest ik wel aangegeven welke medicijnen ik gebruikte. Dit is toch niet voor niets.
vr, 04/21/2023 - 02:04 Permalink
Tandarts_Richa…

https://www.beugel.nu/wp-content/uploads/Informed-Consent-TOP-Orthodont…
"Sommige geneesmiddelen en pijnstillers hebben invloed op de botombouw. Daardoor bewegen de tanden langzamer en duurt de orthodontische behandeling langer. Bisfosfonaten zijn geneesmiddelen die de afbraak van botweefsel remmen. Ze worden gebruikt bij botziekten, osteoporose en uitzaaiingen van kanker in de botten. Deze medicatie vertraagt de tandverplaatsing en kan aanleiding zijn tot ontsteking van het kaakbot. Het is van groot belang uw orthodontist altijd te informeren over de geneesmiddelen die u gebruikt en ook over eventuele veranderingen in uw gezondheid of uw medicatie.".
vr, 04/21/2023 - 22:09 Permalink