Beugel em Splint?

Author:
Rosalien
Posted:
do, 07/16/2009 - 15:34
Ik wil graag een beugel (blokjes) maar heb momenteel ook iedere avond een splint in tegen het knarsen. Kan dit in combi?
studente_b

Nee
Een splint is immers passend gemaakt voor je huidige (scheve) stand van je tanden, en wanneer die continue verschuiven past het niet meer.

Ik heb hetzelfde probleem met mijn beugel. Zeker de eerste maanden heb ik daardoor erg veel last gehad van kiespijn door het tandenknarsen i.c.m. de vaste beugel. Gelukkig gaat het inmiddels beter waardoor de pijn grotendeels verdwenen is. Wanneer de beugel eruit gaat wordt er opnieuw een splint aangemeten, zodat ik die weer kan gaan dragen.
vr, 07/17/2009 - 13:13 Permalink
Rosalien

Bedankt voor je reactie.
Heb vandaag een tandarts gesproken en die zei dat het volgens hem geen probleem is... lekker he.
Heb net ook een hele dure verzekering afgesloten dus je hopelijk niet te veel stressen de komende tijd zodat het knarsen iets minder is.
vr, 07/17/2009 - 15:59 Permalink
studente_b

Ow, het zou natuurlijk voor jou helemaal fijn zijn als het wel kan bij jou. Ik had een harde splint, voordat ik de beugel had, en die kon ik niet meer dragen. Hij zou nu ook helemaal niet meer passen.
Misschien dat jij een andere soort splint hebt waardoor het wel mogelijk is? In ieder geval veel succes met de beugel, en ik hoop natuurlijk voor je dat het tandenknarsen minder wordt de komende tijd. :)
vr, 07/17/2009 - 19:03 Permalink