Beugel dragen.

Author:
ZZidane
Posted:
zo, 04/27/2008 - 23:51
Hallo,
ik ben 17 en ik heb 4 jaar geleden ongeveer gedurende een jaar en een half of wat langer misschien zo een losse beugel gedragen.
In het begin liep ik er overal mee rond en na een tijdje droeg ik die steeds minder en minder en ik heb die uiteindelijk weggegooid.
Nu heb ik daar eerlijk gezegd enorm spijt van want ik zou graag mooi tanden hebben.

Nu mijn vraag was:toen ik destijds aan de tandarts vroeg waarom ik geen blokjesbeugel moest dragen zei hij dat een losse beugel even goed was en dat mijn tanden beter zouden zijn ,makkelijker te poetsen en minder duur enzo.
Is dat nu waar of heeft hij dat gewoon gezegd omdat hij alleen losse beugels had?
Wat is eigenlijk precies het verschil tussen de verschillende soorten beugels?
Ik zou eigenlijk liever een beugel hebben die ik alleen thuis zou moeten dragen maar zal dit een even goed resultaat geven?

Ik hoop alvast dat iemand mij kan helpen.
Hier heb ik ook enkele foto's van mijn tanden zodat u me misschien zou kunnen zeggen welke beugel ik zou moeten dragen en hoe lang.
P.S.Ik heb al een kies moeten laten trekken voor mijn losse beugel zodat mijn andere tanden zouden recht staan.
ZZidane

Hier zijn de foto's

http://img234.imageshack.us/my.php?image=dsc00487pr3.jpg
http://img138.imageshack.us/my.php?image=dsc00491af6.jpg
http://img232.imageshack.us/my.php?image=dsc00492ub9.jpg
http://img145.imageshack.us/my.php?image=dsc00496xg0.jpg

Ik hoop dat dit kan helpen om min of meer te weten wat ik zou moeten dragen als beugel?
Ik ga het waarschijnlijk zelf deels of helemaal betalen maar ik heb het er wel voorover om mooie tanden te hebben.Ik ga ze daarna waarschijnlijk ook nog laten bleken ofzo omdat mijn tanden al sinds ik klein was een beetje geel zijn het schijnt omdat ik dan veel medicijnen moest nemen ofzo het fijne ervan weet ik ook niet eerlijk gezegd.
zo, 04/27/2008 - 23:53 Permalink
BJN

Nee dus. Want je tanden staan in best mooie bogen. Wat jij wil is dat de details beter worden. Dat kan alleen met een vaste (slotjes) beugel. Als het gebeurt door iemand met ervaring wordt je er beter van, anders niet. Met name de beet geheel sluiten zal mogelijk niet lukken. Je moet dus een orthodontist zoeken in de buurt. Veel ervaring met volwassen behandelingen is dan handig.

Mogelijk zijn er andere oplossingen. Daarvoor is een onderzoek(je) en overleg op individuele basis noodzakeijk. Dat kunnen we niet online uitvogelen voor je....

Bellen en een afspraak maken. Het is leuk als je tzt je bevindingen even laat weten op dit forum.
wo, 05/07/2008 - 14:12 Permalink
ZZidane

Hoe lang denken jullie dan dat ik een beugel zal moeten dragen questie van maanden of zelfs jaren?
Ben eigenlijk eerder bang voor de kosten.Mijn vader heeft aan andere zaken ook kosten,zou het dan mogelijk zijn om via een vakantiejob tijdens de komende vakantie aan genoeg geld te geraken?(ik word 18 eind januari)

Als ik een foto trek dan zie je dat mijn voortanden niet zo recht staan maar als ik in de spiegel kijk ofzo dan valt dat best wel mee eigenlijk en valt het niet echt op.
di, 05/20/2008 - 23:52 Permalink