beugel door tandarts?

Author:
MarijeN
Posted:
di, 07/14/2009 - 18:11
Ik overweeg om mijn tanden recht te laten zetten. Mijn tandarts kan dit zelf doen, ik hoef hiervoor niet naar de orthodontist volgens hem. Wat is wijsheid, bij de tandarts of bij de orthodontist? Welke voor- en nadelen zijn er?
Spiegeltje

Genoeg verschil om voor veel orthodontisten aanleiding te zijn zich uit te laten schrijven uit het specialistenregister en als tandarts hetzelfde werk te gaan doen. Dat mag namelijk ook gewoon.

Inderdaad heel raar, je bent de enige niet die dat vindt :D

Ik kan verder niet goed beoordelen of je bij de specialist beter af bent. In het algemeen natuurlijk wel, maar misschien is de tandarts er ook wel goed in en gaat het niet om een ingewikkelde behandeling. Persoonlijk zou ik wel kiezen voor de orthodontist denk ik.
vr, 07/17/2009 - 22:05 Permalink
Romy32

Persoonlijk zou ik wel kiezen voor de orthodontist denk ik.

Ik ook. Toen ik een beugel wilde, ben ik eerst naar m'n eigen praktijk gegaan, waar een tandarts zit die ook 'beugels doet'. Ik had er geen goed gevoel bij, en ben vervolgens naar een 'echte' ortho gegaan. Mijn behandeling was in principe ook niet heel ingewikkeld, het stond niet enorm scheef ofzo. Maar als ik nu zie, hoe de laatste details het verschil kunnen maken tussen 'mooi' en 'écht heel mooi', ben ik blij dat ik bij een orthodontist zit. Wat ik ook vraag, hij heeft er een antwoord op en een oplossing voor. Kan me gewoon niet voorstellen dat een tandarts ook zoveel kennis en ervaring heeft. Maar er zijn uitzonderingen natuurlijk, en je kunt het treffen.
za, 07/18/2009 - 10:36 Permalink