Beugel of andere optie

Author:
Bibeli
Posted:
do, 09/08/2005 - 18:05
Rond mijn vierde jaar heb ik een ongeluk gehad waardoor verschillende tanden beschadigd zijn. Toen zowel m'n melkgebit als m'n huidige gebit.
Er zitten barstjes in m'n voorste tanden (niet direct opvallend, maar toch) en m'n voorste tanden gaan steeds meer naar binnen staan. Waarvan één snijtand/hoektand(?) al uit composiet bestaat.

Ik ben al een tijd bezig om uit te zoeken wat ik er aan kan laten doen.
Een beugel is eventueel een optie, maar eerder zonde van het geld denk ik zelf. Dit omdat de tanden al niet mooi zijn en ik ze gewoonweg lelijk vind.

Hetgene wat ik zou willen zijn facings of kronen. Ik heb al contact gehad met m'n huidige tandarts en een tweede. De eerste zegt dat facings mogelijk zijn, terwijl de tweede er niet aan wil beginnen (ivm met de stand, hij adviseert een beugel). Ik weet het dus niet meer! Hopelijk kan iemand mij wat meer advies en/of tips geven hierover.
Geke

Dat is voor ons moeilijk te beoordelen. Het ligt er ook heel erg aan hoe de tanden staan, hoe ze op elkaar komen bij dichtbijten en hoe ze over elkaar schuiven met bewegen naar de zijkanten. Met facings of kronen is de stand vaak ook niet helemaal recht te krijgen, wat vaak met orthodontie wel het geval is, maar dat verschilt vaak ook per geval. De ene tandarts durft het merk ik wel aan om facings of kronen op je tanden te plaatsen. Er zit natuurlijk wel een behoorlijke prijs aan vast en risico's. Als ze bijvoorbeeld verkeerd belast worden, kunnen kronen, maar vooral facings makkelijker los komen. In deze gevallen is de mooiste oplossing vaak een combinatie van orthodontie en facings of kronen. Zo kun je alles eerst mooi recht laten zetten en vervolgens zouden je tanden weer wat mooier gemaakt kunnen worden. Ook met composieten is hiermee tegenwoordig heel mooi resultaat te bereiken.

Heel veel succes ermee, ik hoop dat je toch nog wat aan deze informatie hebt.

:smt006 Geke
vr, 09/09/2005 - 16:18 Permalink
Bibeli

Hartelijk dank voor je reactie!

Het zal in ieder geval nog heel wat uitzoekwerk worden om tot een goede behandeling te komen.
vr, 09/09/2005 - 18:25 Permalink