Beugel al 6 jaar!!! Geen resultaat!!!

Author:
Lisje
Posted:
ma, 07/05/2010 - 10:15
Hey iedereen,
Ik heb een overbeet, mijn boventanden komen niet over mijn ondertanden, maar voor de rest heb ik hele mooie rechte tanden. Ik ben al 6 in behandeling. Al 6 jaar een activator, met elastiekjes, maar ik zie nog steeds geen reslultaat. Ik werd doorverwezen door de tandarts. In de 6 jaar dat ik behandeld ben bij Orthodontix, heb ik 3 verschillende orthodontisten gehad. Deze zijn allemaal door 'persoonlijke omstandigheden' weg gegaan bij Orthodontixt. Het probleem is dat ik bijna 18 wordt, en mijn beugel eruit moet, omdat die niet meer vergoed wordt.
Wat moet ik nu doen? Mijn beugel er helemaal uit laten halen, en met de rest van mijn leven met een overbeet leven? Of, verdergaan met de beugel(wat toch geen zin heeft)...
alpifresh

Je zegt dat je een overbeet hebt, maar dat je boventanden niet over je ondertanden komen. Voor de duidelijkheid: een overbeet is wanneer je bovenkaak/tanden wel over je ondertanden komen, en dan meer dan de gebruikelijke 3-4 mm.
Als je boventanden achter je ondertanden staan, heet dat een onderbeet.

Je zegt dat je een activator hebt met elastiekjes, die eruit moet. Een activator is meestal een beugel die los in je mond ligt, niet vastgemaakt aan je gebit en die je zelf zo uit je mond kunt pakken. Misschien heb je een andere beugel?

Wanneer een activator na 1 jaar onvoldoende resultaat geeft, is het niet echt zinvol daarmee door te gaan. Ik snap deze behandeling van 6 jaar dus niet, maar je verzekering heeft flink zitten suffen. Zij hadden wel eens vragen mogen gaan stellen over deze erg lang durende, eenzijdige behandeling. Het stomweg blijven vergoeden van facturen zonder verder na te denken is niet echt slim.
Het is niet ongebruikelijk dat een verzekering contact opneemt met een behandelaar om te vragen of een behandeling wel echt nodig is, en dat had hier wel eens mogen gebeuren.

Wat betreft je andere vraag in je andere post: zoek hier eens met het woord 'osteotomie' of google daar eens mee. Dat is het officiele woord voor zo'n kaakoperatie.
Maar zo'n operatie is geen must. Zowel met een onderbeet als een overbeet kun je heel oud worden.
ma, 07/05/2010 - 13:04 Permalink