beugel

Author:
rob_v
Posted:
zo, 08/19/2007 - 17:53
he heb ff een vraagje,

Ik ben nu 23 en heb ongeveer 10 jaar geleden een beugel gehad maar nu staan m'n voortanden weer scheef en de tandarts zij dat ik dan beter weer een beugel kon nemen omdat de kans dat het erger zou worden wel aan wezig is. maar wat voor een beugel zou de orthodontist hier voor gebruiken en hoe lang zou de behandeling dan ongeveer gaan duren?

gr Rob :smt006
Dot

Ik heb hetzelfde probleem en ben 32 jaar. De orthodontist had toen eigelijk een soort stangetje erachter moeten plaatsen om de tanden te fixeren. Vooral als je iets overbite hebt kunnen de voortanden weer gaan "wandelen". Hiervoor zal dat inderdaad een plaatjes of slotjes beugel zijn. (kun je ook op internet opzoeken bij orthodontist.nl, daar zie wat alle beugels doen)
Ik heb vrijblijvend een afspraak gemaakt voor een kort orienterend onderzoekje bij een orthodontist in de buurt en die heeft me alles haarfijn uitgelegd met de vermoedelijke duur, tot een prijsopgave aan toe. Dat eerste onderzoekje koste me zoiets van 24 euro. Daarna kun je nog altijd kijken of je het waard vind. Sommige verzekeraars vergoeden boven de 18 jaar een deel van de prijs en soms helemaal, dat moet je even goed uitzoeken op internet. Succes ermee!
zo, 08/19/2007 - 20:55 Permalink