beugel 22 jaar

Author:
Sam1985
Posted:
do, 10/30/2008 - 15:24
Hallo,

Ik ben een jongen van 22 en ik heb een overbeet nu heb ik al een afspraak bij de ortho gehad, en hij zij dat ik een slotjes beugel zou moeten voor ongeveer 2 jaar
Maar nu ik weet dat ik een slotjes beugel zou moeten ben ik tog wel gaan twijfelen en vooral omdat hij alleen zilvere slotjes gebruikt.
nu zie ik wel eens meisjes/dames van mijn leeftijd en ouder met een beugel rond lopen en daar staat het ook helemaal niet raar en soms zelfs wel mooi.
maar ik zie nooit jongens rond deze leeftijd met een beugel. Toen ik dit tegen m'n ortho vertelde zij hij dat er genoeg mensen van mijn leeftijd met een beugel rond liepen want er kwam toenvallig ook net een meisjes rond de 20 uit de stoel die ook een beugel had laten plaatsen. Alleen op de vraag of er ook veel jongens met een beugel liepen wou hij niet echt een duidelijk andwoord geven.

Dus kennen jullie jongens die ongeveer 22 zijn en die nu met een zilvere slotjesbeugel rond lopen.
En wat is jullie mening hier over.
ik hoop dat jullie reageren want ik heb al wel een vervolg afspraak met de ortho en dan moet ik echt beslissen.

groetjes. :smt006
Romy32

Hoi Sam,

Ik heb wel eens een stagiair begeleid die een beugel had (metaalkleurig). Hij was toen een jaar of 20. Niemand keek er raar van op hoor! Hij was een stagiair van de Pabo, en de kinderen in de klas (groep 7) vonden het zelfs hélemaal geweldig. (Mij zagen ze niet meer staan.....)
Maar maakt het je echt zoveel uit wat anderen ervan vinden? Als wij op dit forum nu gaan schrijven dat we een jongen van 22 met een beugel niks vinden, ga je dan die afspraak bij de ortho afzeggen? Lijkt me niet, toch?!
do, 10/30/2008 - 18:59 Permalink
Sam1985

Nou ik vraag het omdat ik wil weten of er meer jongens zijn en wat hun ervaring er dan mee is.


heb gelijk nog ff een vraagje:

hoelang hou je last met praten als je een slotjes beugel neemt.
do, 10/30/2008 - 20:01 Permalink
BJN

zonder verwijzing kun je terecht bij een andere ortho, die misschien wel 'witte' slotjes gebruikt. Als het voor jou belanrijk is dan lijkt het mij een kleine moeite om met mooie witte slotjes te behandelen...
Kijk maar eens op: klik
do, 10/30/2008 - 20:14 Permalink
Sam1985

Dat ziet er echt geweldig uit en zeker het resultaat, maar bij welke ortho is dat gedaan? want ik heb al verschillende ortho's gebeld maar zij gebruiken eigenlijk alleen maar zilverkleurige slotjes.
do, 10/30/2008 - 22:45 Permalink
panda2

Ben ook in de 20 (vrouw) maar heb er totaal geen moeite mee dat mensen mij met mijn beugel zien.
Het wennen aan de slotjes is ongeveer 1 a 2 weken maar het praten is (bij mij tenminste) alleen de eerste dag heel raar gevoel geweest. Het is even een raar gevoel dat je iets op je tanden hebt. Er zit niks tegen je tong dus daar heb je geen last van. Tja en bij de een is het meer wennen dan bij de ander.

Tja als je er erg mee zit dat je zilver kleurige slotjes krijgt zal je toch een andere ortho moeten gaan zoeken er zijn er best wel wat die witte slotjes hebben zoals BJN al zegt.
vr, 10/31/2008 - 18:58 Permalink
xxvliegjexx

Leeftijd maakt totaal niet uit. Zelf ben ik 43 en net "verlost" van m'n zilveren-blokjesbeugel. Deed er zelfs "knalroze elastiekjes"" om. Was er zelfs trots op, dat ik de stap nam om een beugel te nemen op mijn leeftijd. Er zijn zelfs 50 plussers met een beugel. Tegenwoordig zie je elke dag wel een volwassene met een beugel. Dus met je 22 jaar val je al helemaal niet op hoor. Ik wel!! Vond het wel grappig hoe sommige mensen daar op reageerden. De meesten zelfs helemaal niet.. Maar nu na 1 jaartje staan na 30 jaar :lol: eindelijk mijn tanden recht. Had ik veeeeeeeeeeel eerder moeten doen. Dacht altijd : het is alleen voor kinderen.. dus niet... :smt003
Maak je niet druk, je doet het toch voor jezelf ?!! Succes en GEWOON DOEN HOOR!!
ma, 12/01/2008 - 10:24 Permalink
loealoea

hier nog 1 uit het oosten met doorzichtige slotjes :D , denk dat je gewoon goed moet rondvragen of er iemand in je omgeving is die weet wie er eventueel witte of doorzichtige slotjes plaatst.
denk zelfs dat wanneer je een onbekende ziet met witte slotjes en die er naar vraagt hij of zij het je met alle plezier zal zeggen.

wat het wennen betreft, ik had me voorbereid op het ergste en al met al is het qua praten en pijn heel erg meegevallen zo heel erg anders is het praten niet met een beugel, maar adt is mijn bevinding uiteraard:)

suc6 met je beslissing
di, 12/02/2008 - 18:57 Permalink