Beugel

Author:
Meryl
Posted:
vr, 06/21/2002 - 00:14
ik heb eigenlijk een open split net middenvan mijn voortanden maar na het groeien van mijn verstaandkiezen is een van mijn voortanden verschoven en de open split is een plaats verschoven

is het dan te corrigeren met een beugel of kan ik een beugel nog steeds dragen?

ik ben 26 jaar en hoeveel kost een beugel als ik dit wil doen?
de digitale tandarts

Allereerst wil ik zeggen dat het wetenschappelijk bewezen is dat het krijgen van verstandskiezen geen significante invloed heeft op de positie van de voor-/snijtanden.

Als ik het goed begrijp heeft u een spleetje tussen uw voortanden en wilt u daar van af.

Het is gelukkig ook voor volwassenen goed mogelijk om een beugel te nemen, uw tanden kunnen net als bij jongeren nog verplaatst worden met een beugel.

Met behulp van een beugel zou het mogelijk kunnen zijn om de tanden naar elkaar toe te trekken en het spleetje te sluiten. Of dit ook bij u mogelijk is, is afhankelijk van de postitie, stand en grootte van uw tanden in relatie met de grootte en postie van uw kaken. Een (tandarts-)orthodontist zou kunnen bekijken of de vorm van de tanden en de kaak het wel mogelijk maken om deze ruimte te sluiten.

Tevens is het mogelijk om deze ruimte op te vullen met witte vulling of porseleine facings. Het voordeel is dat dit sneller gaat dan bij een beugel. Het nadeel is dat na een aantal jaar verkleuringen langs of van de opgevulde delen kunnen ontstaan. Vervangen is natuurlijk dan mogelijk. Als de situatie gunstig is en er veel aandacht aan wordt besteed, is het mogelijk om op deze wijze ook een duurzaam resultaat te behalen.

Mochten de tanden door het opvullen van het spleetje onnatuurlijk breed worden, dan is correctie d.m.v. een beugel fraaier. Of je zou door het gedeeltelijk opvullen het spleetje kleiner kunnen maken.

De kosten van het opvullen van de spleetjes, afhankelijk van de techniek, kunnen varieren tussen een paar honderd euro tot +/- 1000 euro.

De kosten van een beugel, ook afhankelijk van de techniek, kunnen varieren tussen de 500 en +/- 2000 euro.

Met vriendelijke groet.[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-07-11 23:39 ]
do, 07/11/2002 - 23:34 Permalink