Beugel

Author:
Ina
Posted:
do, 02/14/2002 - 17:28
Hallo,
Mijn zoon 10 Jaar moet een beugel nu zijn hier die hardstikke duur is het rendabel een beugel in Nederland te laten maken?
de digitale tandarts

Ik begrijp dat je woonachtig bent in Zwitserland, met betrekking tot de kosten van een eventuele orthodontische behandeling van je zoontje zijn de volgende zaken van belang:
- de kosten van een orthodontische behandeling zijn afhankelijk van de therapie die noodzakelijk is om gebitscorrectie te doen slagen; duur van de totale orthodontische behandeling in maanden, soort apparatuur (vast en/of uitneembaar),noodzakelijke verrichtingen door de tandarts (bijvoorbeeld extracties ten behoeve van de orthodontische behandeling),noodzaak eventuele chirurgie.
Een globale schatting begint bij 750 euro voor een eenvoudige therapie tot ongeveer 2000 euro voor een meer uitgebreide orthodontische behandeling.
-de zorgverzekeraar; ben je verzekerd bij een nederlandse zorgverzekeraar (ziekenfonds/particulier,aanvullend pakket tandheelkunde?),of loopt je ziektenkostenverzekering via een zwitserse zorgverzekeraar?

Het is dus erg moeilijk om vanachter mijn computer in euro's een begroting te kunnen geven voor een eventuele orthodontische behandeling van je zoontje.
Hopelijk heb ik je zo een leidraad kunnen geven om zelf na te gaan of orthodontische behandeling in Nederland voordeliger zou kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,

de digitale tandarts.
vr, 02/22/2002 - 12:10 Permalink