betaling beugel

Author:
man_24
Posted:
zo, 01/06/2008 - 18:58
Hoi,

misschien is het een rare vraag maar ik moet deze week naar de ortho voor het bespreken van het behandelplan plus de kosten,
Maar je hoort altijd dat de beugel enz over heel de periode dat je een beugel draagt afbetaald word.
Maar is het ook mogenlijk om het bedrag in 1x tebetalen?
Of is dit niet gebruikenlijk. :roll:

Groetjes.
Spiegeltje

Met dat in één keer betalen bedoel je zeker achteraf en niet vooraf? Met dat laatste zal ie wel geen probleem hebben, maar met achteraf betalen? Omdat de doorlooptijd van de behandeling vrij lang is loopt de tandarts de rente mis die jij in je zak steekt als je achteraf betaald. Het is het zelfde als je vraagt of je bijvoorbeeld 5-10% korting kunt krijgen. De orthodontist zal niet enthousiast reageren denk ik.

Maar je kunt het altijd vragen natuurlijk.
zo, 01/06/2008 - 22:40 Permalink
vV

in een lopende orthodontische behandeling is het bijna onmogelijk een exact eindbedrag vast te stellen.
Aangezien een groot deel van d ekosten bestaan uit kosten die samenhangen met de looptijd van de behandeling, en daar kan zomaar een half jaar verschil zitten met de vooraf gemaakte inschatting.
Er zijn gewoon diverse factoren die persoonlijk zijn, wellicht gaat d ebehandeling veel sneller of langzamer dan verwacht. Daar komt ook de opzet van de tariefstructuur vandaan.

Vanwaar de wens alles ineens te betalen? Achteraf zal de ortho niet doen, start behandeling is voor hem wel het moment dat ie de meeste kosten maakt aan aanschaf materialen en tijdsinvestering.
ma, 01/07/2008 - 09:48 Permalink
vV

de kosten voor plaatsen en het onderzoek vooraf zijn de hoofdmoot van de kosten, die zullen neem ik aan ook bij plaatsen gedeclareerd worden. Blijft de maandelijkse controles. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet behandeldatum kloppen. Wellicht is de ortho bereid om bv een jaar vooraf betaling te regelen. Indien er geen sprake is van vergoeding door een verzekering speelt dat probleem niet, en is de ortho misschien wel blij als er vooraf betaald wordt. Het geeft hem echter wel behroorlijk wat extra administratie, lastig bij te houden dit soort dingen, dus vraag hem of ie eea tegen elkaar vindt opwegen.
ma, 01/07/2008 - 13:23 Permalink