behandelmogelijkheid?

Author:
esje69
Posted:
zo, 07/15/2012 - 12:08
Ik heb al veel op het forum rondgelezen en gemerkt dat ik niet de enige ben die aan een 2e beugel wil beginnen. Met de techniek van 31 jaar geleden zijn de tanden in mijn bovenkaak netjes naast elkaar gezet door een uitneembare beugel en het trekken van beide eerste kleine kiezen. Aan de onderkaak kon niets gedaan worden en is alleen aan 1 zijde een eerste kleine kies getrokken die helemaal uit de pas liep. Mijn tanden zijn weer helemaal terug naar de oude stand ( geen retentie) en ik begin er problemen mee te krijgen. Mijn snijtanden onder beginnen mijn boventanden te raken en ik heb een hele smalle boog..... Ik heb me over een hele grote drempel heen gezet en een oriënterend gesprek gehad met de orthodontist. Deze acht het het heel goed mogelijk om opnieuw beugels te plaatsen. :" Afgezien van het cosmetische aspect ( heb nu een ingevallen gezicht), is het voor het behoud van je gebit. Het wordt heel mooi". ( insignia/damon)
Ik heb afspraken staan voor het 2e gedeelte . meten, foto's ed...
Ik kan me een voorstelling maken wat er in de bovenkaak gaat gebeuren.., maar onder? Aan de ene zijde is mijn gebit compleet en aan de andere zijde mist de eerste kleine kies, mist een verstandskies en heb ik een kroon op een kies. De hele rij is opgeschoven waardoor een centrale snijtand nu in het midden staat. Wat zou een mogelijke oplossing zijn? De eerste kleine kies aan de andere kant ook trekken om een evenwicht te krijgen?
Ik weet dat het plaatsen van foto's verhelderend is en ik heb veel steun aan de voor/na afbeeldingen die ik hier gevonden heb, maar zoveel zelfvertrouwen heb ik (nog) niet.
esje69

De volgende afspraak staat en ik zal er zeker naar vragen, maar ik weet niet zeker of ik al direct een antwoord zal krijgen.:

Ik heb een kind in de beugels en kreeg bij de planbespreking ( na foto's en maken van het beugelplan en bestellen van de beugel) te zien/horen wat er precies ging gebeuren. Dat was wel even schrikken :lol: .
Kind verwachtte gewoon rechte tanden...en het plan bestond ook uit bite turbo's ,elastieken, oprichten van de kiezen , verbreden van de boog ed. i.v.m. diepe beet. Na het zien van de foto's en de animatie ben ik blij dat dit nu mogelijk is. Gesneden koek voor zo'n orthodontist, maar nog niet verteld tijdens de meet/kijk/lach sessie.

Ik verwacht dat de orthodontist pas definitief iets zal bepalen als hij alle gegevens heeft. Bijzonder kan het niet zijn, want een max. begroting heb ik. Ik ben graag van te voren goed geïnformeerd.. stel je voor dat ik zelf iets moet beslissen. Aan de ene zijde heb ik dus 2 kleine en 2 grote kiezen en de andere zijde 2 grote en 1 kleine kies. Is het logischer om 1 kleine te trekken, wellicht iets toe te voegen :cry: of een snijtand weghalen? ( Ik weet uit ervaring dat hij niet zomaar iets verwijderd).
zo, 07/15/2012 - 22:10 Permalink
corb

Je hebt helemaal gelijk. Maar ik verwacht wel dat hij een indicatie geeft of er zoals jij aangeeft of er een grote kies getrokken dient te worden. In ieder geval ken je de behandelaar al via je kind dus weet je wel of hij een duidelijke uitleg geeft voordat er uberhaupt tot behandelen wordt overgegaan.
ma, 07/16/2012 - 00:21 Permalink